Veranderingen aan de EU LCS Summer Split

EU LCS Logo

De Summer Split van de EU LCS in League of Legends zit eraan te komen en hierbij vinden ook een paar wijzigingen aan de stream plaats. De match format verandert en er komt zelfs een nieuwe studio bij.

Match format:

De match format gaat gewijzigd worden van Best of 1 naar Best of 2. Dit houdt in dat teams twee games tegen elkaar spelen in plaats van één. Hierbij wordt ook een kleine wijziging doorgevoerd met betrekking tot puntentelling. Als een team een game wint, krijgen ze 1 punt. Als het voor komt dat een team beide games wint dan krijgen ze 3 punten in totaal.

De tijden voor de matches zijn ook aangepast. De eerste twee matches van elke week starten al om 17:00 in plaats van 18:00, maar vinden nog steeds plaats op donderdag en vrijdag.

Stream:

Omdat elk team nu twee games tegen elkaar speelt duurt het ook langer voordat een volgende match kan beginnen. Riot Games heeft hierdoor gekozen de matches te verdelen over twee locaties: de EU LCS Arena (dit is de locatie waar eerdere EU LCS games ook al gespeeld werden) en de EU LCS Studio.

Deze wijziging heeft er voor gezorgd dat de games van de EU LCS op twee verschillende Twitch-kanalen is te volgen: EULCS1 (Arena) en EULCS2 (Studio).

Hieronder zie je een afbeelding van het nieuwe format en de streamverdeling:EU LCS schedule

Teams:

In het Promotion Tournament werd er geen enkel team gedegradeerd, maar toch is er een nieuw team in de EU LCS. Elements doet niet meer maar en FC SCHALKE 04 deze keer juist wel. Bijna het hele roster van elements is mee overgenomen. Het team bestaat uit SteveGiliusFoxMrRallez en sprattel. Het team staat nog steeds onder leiding van Nyph als headcoach en Maelk als manager.

De Summer Split begint op donderdag 2 juni en de laatste match wordt op 31 juli gespeeld

Er zijn redelijk wat wijzigingen gemaakt binnen de EU LCS, wat vind jij hiervan? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek