Eerste trailer The Hobbit: The Desolation of Smaug

the hobbit the desolation of smaug featured image

Peter Jackson is de eerste die erin slaagde om het welbekende The Lord of the Rings op een propere manier te vertalen naar het witte doek. Geen enkele trilogie… nou ja, misschien de oorspronkelijke Star Wars trilogie dan… wist zoveel harten te veroveren. Mensen laten trouwringen maken die precies lijken op de One Ring, nemen tatoeages in elfentaal en kijken meerdere keren per jaar alle drie de films op Blu-ray Disc of DVD. Maar hoe kwam Bilbo Baggins eigenlijk aan die ring?

In Jackson’s nieuwe trilogie The Hobbit gebruikt hij een boek dat ook door J.R.R. Tolkien is geschreven als materiaal. Vorig jaar verscheen The Hobbit: An Unexpected Journey die veel fans en nieuwsgierigen naar de bioscopen trok. Aan het eind van dit jaar verschijnt het vervolg hierop, The Hobbit: The Desolation of Smaug. Het heeft iets te maken met dwergen die met succes de ‘Misty Mountains’ zijn ontsnapt, vriendjes worden met iemand voordat ze het opnemen tegen de ‘Dangers’ in ‘Mirkwood Forest’ en uiteindelijk ook iets met een draak.

The Hobbit: The Desolation of Smaug draait vanaf 13 december 2013 in de Nederlandse bioscopen.

 • http://inthegame.nl Johan Faas

  Oh wow volgens mij is er iets mis gegaan de pagina ziet er voor mij zo uit: http://puu.sh/3fuV9.png

  Svennusmax

  Svennusmax Reply:

  Voor mij ook. Maar dan zonder mijn bijdrage.

  Dennis

  Dennis H. Reply:

  Vreemd. Bij ziet ‘ie er normaal uit. Ik ga even kijken.

  Stijn B Reply:

  Nu goed weergegeven bij mij.

  Johan Faas Reply:

  Hij doet het!

  Awesome trailer trouwens, eindelijk de draak in beeld, waar hij in de eerste film alleen geteased werd. Deze moet ik zeker zien, ben 3 keer naar de vorige geweest 😀

  Tomatenketchup Reply:

  Je had ook gewoon het boek kunnen lezen.

  Johan Faas Reply:

  Wat heeft dat er nou mee te maken?

  Tomatenketchup Reply:

  Wat heeft het boek met de film te maken? Geen idee eigenlijk. Het zal wel stom toeval zijn dat titel, plot en personages overeenkomsten hebben.

  Johan Faas Reply:

  Wat een grapjas. Wat ik bedoel is, wat heeft het feit dat ik de film drie keer heb gezien te maken met het feit dat ik het boek had kunnen lezen? Probeer je te zeggen dat het boek beter is? Dat ik goedkoper uit zou zijn? Dat ik dan in een keer het hele verhaal had kunnen lezen?

  Waarom niet de film kijken EN het boek lezen? Wie zegt dat ik dat boek niet in mijn kast heb staan, naast The Lord of the Rings trilogie, A Song of Ice and Fire Pentalogy en mijn andere favoriete boeken?

  Tomatenketchup Reply:

  Poeh poeh, jij hapt wel makkelijk.

  Johan Faas Reply:

  Hahaha dus op het moment dat je geen solide argumenten meer hebt kom je hier mee aanzetten? Eigenlijk een beetje zielig.

  Tomatenketchup Reply:

  Ik had niet de indruk dat we in discussie waren. Ik heb nog geen moment solide argumenten aangevoerd.

  Johan Faas Reply:

  Precies, dat was mijn punt :)

  Etheboss Reply:

  Tomatenketchup strikes again