Pikmin 3 trailer toont Olimar’s partners

pikmin3

Waar Olimar het in het eerste deel nog in zijn eentje op moest zien te knappen, kreeg hij in het tweede deel gezelschap van Louie. In het nieuwe deel van de serie zijn er zelfs drie reizigers die zich in de game laten zien. Captain Charlie, Alph en Brittany zijn de nieuwe personages in Pikmin 3. Ter gelegenheid van het debuut van het drietal heeft Nintendo een korte trailer vrijgegeven waarin we het trio even kunnen bekijken.

Terwijl hier op de redactie volop gevochten wordt wie er nu weer Pikmin 3 mag spelen zijn we uiteraard ook bezig met de review van de nieuwe game. Want natuurlijk willen we jullie zo snel mogelijk voorzien van een goede doch objectieve review van de kleine mier-achtige wezentjes. En met de komst van een nieuwe spelmodus, nieuwe soorten Pikmin en nieuwe personages kunnen we toch concluderen dat Nintendo het succes van Pikmin voort zet, maar wel de frisse wind er door wil laten waaien. Het moet ook geen Pikmin 2,5 gaan worden natuurlijk.

In Pikmin 3 is er ergens in de uithoeken van de ruimte (zover de ruimte uithoeken heeft natuurlijk) een planeet dat Koppai heet. De bewoners van deze planeet hebben het prima voor elkaar, maar zijn door verschillende omstandigheden door de voedselvoorraad van de planeet heen. Er zit niets anders op dan ergens anders voedsel te zoeken. De Koppaianen sturen zogenoemde SPERO’s op pad om op zoek te gaan naar voedsel. Helaas blijkt de zoektocht niet zijn vruchten af te werpen en druipen de SPERO’s weer af richting de planeet Koppai. Terwijl bijna ze het al zo goed als opgegeven hadden brengt de laatste SPERO nog een miraculeus verslag uit van een vinding. Hierop twijfelen de Koppaianen geen moment en zetten ze alles in het werk om de desbetreffende planeet, planeet PNF-404, te onderzoeken. De laatste hoop van de Koppaianen ligt in de handen van de drie nieuwe reizigers. Na een reis van 270.000 lichtjaren komen de drie reizigers aan bij de planeet maar wanneer ze de landing in willen zetten gaat er iets verschrikkelijk mis…


Pikmin 3 zal vanaf 26 juli in de winkels te koop zijn. Uiteraard voor de Wii U.