Quantum Break dev komt met nieuw P7 project

Quantum Break dev nieuwe game

Remedy Entertainment, de studio achter games als Alan Wake en Quantum Break, hebben een deal gemaakt met 505 games. Na onderhandelingen zijn de studios uitgekomen op een nieuw project dat voorlopig onder de codenaam P7 bekend zal staan. De publishing deal houdt in dat P7 zowel een digital als physical release zal krijgen op zowel Playstation 4 als Xbox One en PC.

Als deal van de deal krijgt Remedy 7.75 miljoen van 505 Games voor het financieren van de ontwikkeling van de game. 505 games zullen de marketing en publishing van de game onder handen nemen. Het bedrijf zal daarvoor 45% van de royalty rate ontvangen. De aankondiging van de deal hield ook een paar details van de game zelf in. P7 wordt beschreven als een cinematic third person actie game. Het verhaal speelt af in een wereld gemaakt door Remedy. Het zal een intrigerend verhaal met een lang durende game ervaring worden dankzij de structuur van de game. P7 zal de meest diepgaande game mechanics uit alle Remedy games tot nu toe krijgen. Een ander belangrijk detail is dat de game zal runnen op Remedy’s eigen internal Northlight engine.

Remedy CEO Tero Virtala legt uit een sterke en duidelijke visie te hebben over wat P7 moet worden. 505 games speelt hier een grote rol in dankzij de competenties en ervaring van het team. Zij zullen Remedy helpen met het realiseren van deze visie. Remedy gaat ook goed investeren in P7 en is daarom ook toegewijd aan het maken van een game met een unieke gaming ervaring. De bedoeling is dat spelers gevangen zullen worden door de charme van de game en dan ook langere tijden zullen blijven spelen. Remedy zegt enorm enthousiast te zijn over de samenwerking met 505 games.

Quantum Break dev nieuwe game

 

Ondertussen lijkt het er niet op dat Remedy in de nabije toekomst een sequel voor Quantum Break of Alan wake zal maken. Beide games verkochten goed aldus Microsoft marketing baas Aaron Greenberg. Toch wezen zijn opmerkingen er op dat er geen sequals zullen komen. Greenberg maakte vorige jaar namelijk een opmerking waarin hij zei dat net als elke film, niet elke game een opvolger nodig heeft. Remedy heeft echter keer op keer gezegd nieuwe ideeën te hebben voor nieuwe Alan Wake games. Toch lijkt het niet te gaan gebeuren.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek