Voormalige Lionhead baas stapt over naar Playstation

Lionhead's Fable

Stuart Whyte, de voormalige baas van Lionhead Studios, welbekend van de Fable franchise, is aan de slag gegaan bij London Studio. London Studio is een First-party ontwikkelaar van Playstation, waar Whyte de rol van director of VR product development op zich zal nemen.

Staurt Whyte was de voormalige Studio director bij Lionhead Studios. Deze rol heeft hij vervuld totdat Microsoft besloot om Lionhead te sluiten. Tijdens zijn tijd bij Lionhead heeft hij verschillende rollen vervuld waaronder Operations Director, Head of Production en Executive Producer. Daarnaast heeft hij nog drie jaar met de studio gewerkt samen met Xbox als Chief Publishing Officer.

Whyte is niet alleen werkzaam geweest bij Lionhead, maar tijdens zijn carrière van ongeveer 25 jaar is hij ook nog werkzaam geweest bij Microprose, Bullfrog, Wildebeetle, en Supermassive Games. Nu is het tijd om zijn avontuur voort te zetten bij London Studios.

“I’m super excited to be joining the London team to lead them further on their journey to becoming the world’s leading AAA, VR Team,” vertelde Whyte aan Gamesindustry.

London Studios kennen we allemaal wel van de gewaagde pogingen om games te maken die iets “anders” zijn dan we gewend zijn. London Studios is onder meer verantwoordelijk geweest voor SingStar, EyePet, Wonderbook, The Playroom, en meest recentelijke Playstation VR Worlds.

Het ziet er naar uit dat Playstation een mooie aanwinst heeft toegevoegd aan hun Studio die een aantal mooie jaren met ervaring achter de rug heeft om London Studios wellicht naar een hoger niveau te tillen. Dit moet uiteraard nog blijken.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek