Waarom Oblivion geen remaster krijgt, maar Skyrim wel

Skyrim

Een hele hoop fans van The Elder Scrolls franchise hebben geklaagd op zowel Social Media als op de Bethesda forums omtrent de Skyrim remaster. Velen snappen niet waarom Skyrim een remaster krijgt, in plaats van Oblivion, het deel dat vóór Skyrim verscheen in 2006. 

Skyrim is afkomstig uit 2011 en ziet er nog redelijk mooi uit. Vooral met de vele grafische mods die de game kent kun je het net zo goed, of zelfs beter uit laten zien dan Grand Theft Auto 5, als je een krachtige pc hebt tenminste. Oblivion, afkomstig uit 2006, met een minder vriendelijke mod omgeving, krijgt géén remaster. Skyrim wel. Dat terwijl Oblivion bij veel fans toch wel een van de betere delen bleek te zijn.

Pete Hines, de marketing baas van Bethesda heeft gereageerd op de klachten en uitgelegd waarom er voor gekozen is om Skyrim een remaster te geven, en Oblivion niet.

“Oblivion is 10 years old, so the amount of work for that engine and that tech to bring it and remaster it and do all the things we wanted to do was significant,” legde hij uit. “It’s not impossible, but it was mountainous. It was either like, go make an entire new game or do Skyrim.”

Het zou dus te veel werk geweest moeten zijn om de engine en alle reutemeteut aan te passen naar de moderne omgeving om Oblivion op te poetsen. In plaats van een remaster hadden ze net zo goed een compleet nieuwe game kunnen maken. Daarom is er dus voor Skyrim gekozen.

Daarnaast was er al een hele hoop werk vooraf gedaan. De port voor de originele game op de Xbox One was al af. Dat scheelde al een hele hoop werk vertelde Hines.

Ook zal de game op zowel pc als console mod support krijgen en werken de mods van de originele game ook op de remaster. Mods die runnen op een 32-bit instelling zouden wel aangepast moeten worden omdat de remaster gebruik maakt van een 64-bit instelling.

Alle pc spelers die de game al hebben met alle DLC krijgen de remaster gratis.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek