Waarschuwing voor third-party Hearthstone hacks

Hearthstone Heroes of Warcraft

Symantec heeft overnacht onderzoek gedaan naar third party hacks voor Hearthstone: Heroes of Warcraft. Het bedrijf waarschuwt spelers voor de third party tools vanwege malware. De tools gaan van het cheaten tot deck trackers. De Hearthstone Hack Tool v2.1 is specifiek benoemd als scam. Het gevolg van het gebruiken van het programma zou diefstal van bitcoin kunnen zijn.

Ook Hearthbuddy zou gevaar veroorzaken voor de PC van Heartstone spelers. Het programma is een bot die de Arena mode in Hearthstone kan spelen om beloningen voor de speler te winnen. Ook kan het programma reageren op emotes. Zodra de installatie van het programma voltooid is zou het al gevaar kunnen vormen.

Hearthstone Heroes of Warcraft

Andere programma’s die niet specifiek voor het cheaten bedoeld zijn, zouden gevoelig zijn voor malware. De third party deck training programma’s kunnen spelers helpen te identificeren welke kaarten overblijven in het deck van de speler. Ook andere waardevolle informatie zou door het programma getoond kunnen worden. Doordat high-profile streamers de programma’s steeds vaker gebruiken vond Symantec het nodig om spelers te waarschuwen. Sommige programma’s zouden backdoors kunnen veroorzaken. Ook keystrokes zouden gelogged kunnen worden om vervolgens passwords te stelen. Het gevaar zou komen doordat Blizzard niet achter de programma’s staat en dus geen support heeft voor de tools. Ook het gehele systeem van spelers loopt gevaar.

Blizzard kondigde recent aan dat Hearthstone de 40 miljoen spelers had bereikt op PC en mobile devices samen. Het spel zou komend seizoen grote veranderingen krijgen om het spel interessant en toegankelijk te houden. Hearthstone heeft goede reviews gehad en is over het algemeen goed ontvangen. Met name de depth van het spel, de snelle en plezierige gameplay en de balans tussen toegankelijkheid en strategische diepte worden gewaardeerd.

Het gebruiken van hacks kan daarnaast gerapporteerd worden aan Blizzard en kan bans of verlies van account als gevolg hebben.

 

 

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek