Wat was jouw favoriete game in 2017?

2017 in gaming 2018

De vraag die iedereen zichzelf en ook andere gamers nu het meest van allen zal vragen, is: Wat was jouw favoriete game dit jaar? Die vraag is voor degene aan wie hij gericht is natuurlijk ook niet makkelijk om te beantwoorden. Er zijn zoveel goede games uitgekomen dit jaar, maar ook games die dit jaar pas echt gingen knallen.

Rainbow Six Siege bijvoorbeeld, is een game die pas sinds dit jaar echt begon te bloeien. Een game die nu in het licht staat als één van de beste tactische shooters ooit, heeft ook een ander licht gezien. Overwatch is een game die nog steeds sterk staat, ook al hoor je er niet al te veel meer over in het nieuws. Zo zijn er ook veel nieuwe titels uitgekomen. Wolfenstein II bracht een prachtige nazi-knaller en een game als NieR: Automata bracht een cult-hit. Voor de anime-fans en verzamelaars was Persona 5 waarschijnlijk de game van dit jaar. Ook op Nederlandse bodem kwam er een mega populaire game: Horizon Zero Dawn was innovatief, had een sterk verhaal en een adembenemende setting.

Horizon Zero Dawn Game 2017

Nintendo in 2017

In het speciaal wil ik even Nintendo in de spotlight zetten, dit om innovativiteit, verkoopcijfers en het brengen van een aantal mega titels dit jaar. Natuurlijk kwam dit jaar de Nintendo 2DS XL uit, die de laatste versie voor de handheld werd. Maar de grootste hit is toch wel de Nintendo Switch, een splinternieuwe console die innovatiever was dan ooit. Een handheld en console in één. De Switch verkocht meer dan 10 miljoen stuks dit jaar. Deze console bracht ons natuurlijk Zelda: Breath of the Wild, iets wat door de meesten ook gezien word als DE game van 2017. Buiten dat kwam recentelijk Super Mario Odyssey uit, die ook veel tienen als cijfer zag bij reviewers. Maar niet alleen Nintendo is flink bezig geweest dit jaar.

Ook de Playstation 4 Pro van het vorige jaar en de meer recentere Xbox One X hebben veel spotlight gezien. Dit zorgde ervoor dat spelen met 60FPS en 4K HD een mogelijkheid was voor console spelers, een must-have zou je nu denken! Vrij recent kwam PUBG (Battlegrounds) ook naar de Xbox One, een game die waarschijnlijk de snelste best-seller ooit is. Battlegrounds had ook vrij lang de hoogste stream-viewers op Twitch. Na PUBG volgde Fortnite, een game die eerst als na-aper gezien werd maar zichzelf zeer zeker bewezen heeft en ook zeker de grootste PUBG concurrent is. Zo zat dit jaar vol met verassingen, gaming nieuws en geweldige AAA titels. Maar ook games als Cuphead kwamen dit jaar weer terug! Wij kijken terug op 2017 als een geweldig jaar voor gamers, en daarom willen wij ook delen wat onze favoriete games zijn.

Afbeeldingsresultaat voor zelda breath of the wild

Wat vind onze redactie?

Natuurlijk is het ook leuk om aan onze eigen redactie te vragen wat nu hun favoriete games zijn! Maar dat is niet de enige vraag die gesteld werd, dit zijn de vragen die onze redactie moest beantwoorden.

  • Wat is jouw persoonlijk-favoriete game van dit jaar?
  • Wat is in jouw ogen DE game van 2017?
  • Welke game heb jij de meest uren mee weggegooid?
  • Naar welke game kijk jij het meest uit in 2018?

Azari

Zoveel titels spraken mij aan dit jaar, zoveel titels die ik heb mogen proberen, maar er was er ééntje die echt eruit sprong voor mij: Persona 5! Deze game bracht al het goede uit de vorige games, en bracht het naar een nieuw niveau. De game is anders dan elke game die ik ooit gespeeld heb, het is een game waar veel tijd in kan worden gestoken, maar die ook op een redelijk tempo ‘uit’ kan worden gespeeld. Je kan de game op zoveel manieren benaderen en dit heb ik ook aangegeven in mijn review over de game. De game(s) die ik het meest gespeeld hebt zijn toch wel Siege en Guild Wars 2.

Beide games zijn geweldig om met vrienden te spelen, maar ook prima om alleen te doen. MMO’s zijn altijd mijn zwakte geweest en Guild Wars is een serie die mij altijd weer te pakken krijgt. Met Path of Fire dit jaar werd de game nog diverser, breder en beter. De game waar ik het meest naar uitkijk voor volgend jaar is toch wel The Last of Us 2. De eerste game bracht geweldige gameplay, toen-der-tijd adembenemende graphics en een diepe verhaallijn die mij een emotionele achtbaan gaf. Ik kan niet wachten wat de sequel ons zal gaan brengen.

2017 game path of fire

Remcob93

Mijn favoriete game van dit jaar is Super Mario Odyssey. De game ging terug naar het gevoel van Super Mario 64 en dit vond ik heel erg tof. Daarnaast was het een game waar ik eerst mijn twijfels over had. De toevoeging van Cappy leek een gimmick, maar dit pakte juist fantastisch uit. Elke keer als je een nieuwe vijand kon overnemen, was de manier waarop je ze kon gebruiken weer zo innovatief. Voor de rest zat de game ook vol met mooie werelden en muziek, oftewel een zeer goed totaalplaatje. DE game van 2017 is een award die hoogstwaarschijnlijk naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal gaan. De game ontving meerdere tienen van reviewers en was toch wel de binnenkomer voor de Nintendo Switch. Zelda is een game die op zichzelf de verkoopcijfers van de Switch omhoog heeft laten schieten.

De game waar ik de meeste uren in besteed heb dit jaar is League of Legends. League of Legends zorgt er al meerdere jaren voor dat ik altijd wel een groot deel van mijn gamejaar eraan besteed. De game heeft elk jaar een moment dat ik er helemaal klaar mee ben, maar toch kom ik elke keer weer terug. Het is leuk om te spelen met je vrienden, elk potje voelt anders en de game zorgt met enkele veranderingen per jaar ervoor dat het nooit hetzelfde voelt.

super mario odyssey 2017

De game(s) waar ik het meeste naar uitkijk voor 2018 zijn meer een wens dan een zekerheid. Ik wacht namelijk met smart op enkele Switch titels, die hopelijk volgend jaar een releasedatum krijgen en misschien zelfs in 2018 gereleased zullen worden. De twee voornaamste titels zijn: Super Smash Bros en de Pokémon RPG. Als deze games niet volgend jaar verschijnen, ben ik heel erg benieuwd naar Anthem, maar ook deze game heeft nog geen releasedatum.

Peter Ernster

Mijn persoonlijke favoriete game van 2017 was Metroid Samus Returns voor de Nintendo DS. Los dat dit het jaar van Nintendo is, was deze game regelrecht een succes voor mij.  Het was een trip down memory lane naar Metroid Prime Fushion voor de Gameboy Advance. Het platform gedeelte, de puzzels, het vrij lopen door de wereld. Alles zat in wat vroeger in de game zat, zit er nu weer in plus extra’s. De manier waarop de 3D effect erbij komt om diepte te creëren is schitterend. Met toevoeging van nieuwe vaardigheden maakte dit de game voor 2017. DE game voor 2017 is denk ik echter Horizon Zero Dawn. De game is een parel voor het oog, het verhaal is diepgaand en geweldig, de gameplay werkt fantastisch, en de hele open wereld die je kan verkennen plus de monsters die er rond lopen. De game was gewoon WAUW in alle vlakken.
metroid samus returns 2017
De game waar ik dit jaar de meeste tijd aan heb besteed is League of Legends. Ik weet niet precies wat het is met deze game, maar toch blijf ik het spelen. De keren dat ik tilted , salty of aggresief ben geworden zijn niet meer op een hand te tellen. Maar toch stap ik regelmatig weer summoners rift op om deze game weer te spelen. De game voor 2018 waar ik naar uit kijk is Red Dead Redemption 2. Vanaf GTA 1 ben ik al verliefd op de games van Rockstar. Bijna alle games heb ik trouw gespeeld, en hebben uren van mijn leven gekost. En om nog meer uren weg te gooien voor Rockstar moet zeker goed gaan komen met deze nieuwe deel in de western world.

Darkness

2017 was een fantastisch jaar voor gamers. Er verschenen een hele hoop nieuwe titels waaronder langverwachte titels zoals The Legend of Zelda en een nieuwe Super Mario game. Waar vorig jaar mijn favoriete game Uncharted 4: A thief’s end was geweest, kan ik helaas niet hetzelfde zeggen over Uncharted: The Lost Legacy. Het was een ontzettend mooie game, met een aantal verfrissende elementen in de franchise, maar opleven tegen Uncharted 4 is een moeilijke klus, zelfs voor Naughty Dog. Daarom is The Last of Us II, één van de games waar ik erg naar uit kijk in 2018. Ook God of War en Spider-Man staan bij mij hoog op de watchlist.

spider-man

Wat was dan mijn favoriete game van 2017? Dat is een erg lastige vraag. Ik heb me erg vermaakt in Nioh, Horizon Zero Dawn en Super Mario Odyssey, maar mijn favoriet is toch wel The Legend of Zelda: Beath of the Wild. De nieuwe zelda game is een ongelofelijk mooie en grote game die voor makkelijk 100 uur aan speelplezier heeft bezorgd. Ondanks dat de game compleet verschilde van andere Zelda games, voelde het toch nog steeds als een Zelda game.

botw hinox

Is Breath of the Wild ook “DE” game van 2017? Nee, dat denk ik niet. De game werd misschien wel gekroond als GOTY, maar in mijn ogen zijn Resident Evil 7: Biohazard en Skyrim VR, de beste games van dit jaar. Waarom? Deze twee titels zijn in mijn ogen simpelweg de reden waarom PSVR nog niet de voetsporen van de Vita is gevolgd. VR is de toekomst in gaming en volwaardige games in VR zoals bovengenoemde zorgen er voor dat deze toekomst steeds meer in de buurt komt.

vrre7

Ondanks dat zijn de meeste uren verloren gegaan in Rainbow Six Siege. Ook deze game krijgt gedurende het volgende jaar weer een hoop nieuwe content. Waarschijnlijk zal ik volgend jaar ook nog veel tijd kwijt raken aan deze shooter.

Goof001

Hmm wat was mijn favoriete game van 2017? Als ik er zo over nadenk, dan heb ik niet heel veel 2017 games gespeeld. Ik game alleen op een PS4 en mis ook zo wat mooie titels zoals Zelda, Mario, PUBG etc. Welke er voor mij dan bovenaan staan zijn Syberia 3, Tekken 7 en The Evil Within 2. Ik kan tussen deze geen keuze maken en om eerlijk te zijn denk ik dat terwijl ik hem nog niet gespeeld heb Resident Evil 7: Biohazard bovenaan komt. Heb me pas bij de PSVR club gevoegd. En wat een apparaat! Afgelopen Gamescom had ik dan eindelijk met de PSVR mogen spelen en was direct verkocht.

playstation VR

De game die mij nog de meeste uren van dit jaar heeft gekost is Battlefield 1. En stiekem kan het zijn dat ik zelfs meer uren heb zitten in Mighty Battles. Zonder dat je het door hebt ben je uren kwijt aan phone games.

Voor mij word 2018 een echte topper zolang ze niet teveel games uitstellen. Zo heb je Far Cry 5, A Way Out, Vampyr, Jurassic World Evolution, Ace Combat 7, Red Dead Redemption 2, Overkill’s The Walking Dead en meer. De game waar ik dan het meeste naar uitkijk is Far Cry 5. Ook deze game heb ik afgelopen Gamescom mogen spelen en heeft mijn hoofd niet meer verlaten. Misschien zelfs mijn zin om andere games te spelen minder gemaakt. I need to play this game! Zolang ze geen nieuwe Fallout game aankondigen zal dit ook niet veranderen ben ik bang.

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek