WB Games gaat microtransacties uit Shadow of War verwijderen

shadow of war

In een forumpost heeft WB Games laten weten dat microtransacties uit Shadow of War zullen verdwijnen. De voornaamste reden hiervoor is dat het kopen van orks afbreuk doet aan het Nemesis-systeem volgens WB. Naast de verwijdering van de microtransacties zullen er de komende maanden ook een aantal gratis updates toegevoegd worden.

Het is een van de grootste discussies in de gamewereld op dit moment, microtransacties. Vorig jaar kwam er een grote tegenslag voor Star Wars: Battlefront 2 door microtransacties en dit heeft gevolgen voor andere games. Shadow of War was een van de games, die ook gebruik maakte van controversiële microtransacties. Je kon namelijk in de shop loot boxes kopen waar orks in zaten. Normaal gesproken speelde je deze orks vrij door het spel te spelen, maar de loot box gaf de mogelijkheid tot snellere progressie. Maar deze microtransacties gaan uit de game gehaald worden. Dit heeft WB Games bekendgemaakt in een forumpost. Ze volgen hiermee Star Wars: Battlefront 2, die eerder ook de microtransacties heeft verwijderd.

De voornaamste reden die WB Games geeft voor de gemaakte keuze is dat de microtransacties afbreuk deden aan het Nemesis-systeem. Het Nemesis-systeem zorgt er namelijk voor dat spelers relaties ontwikkelen met de orks die ze veroveren. Als je deze orks kan kopen zonder ze te hoeven verslaan dan leer je hun verhaal niet kennen. WB Games geeft aan dat dit het hoogste doel van de game wegneemt, namelijk de interactie tussen de speler en de orks.

Gratis updates

Het verwijderen van de microtransacties is niet het enige nieuws in de forumpost. WB Games laat namelijk ook weten dat er gratis updates komen voor Shadow of War in de komende maanden. Een aantal voorbeelden van deze gratis updates zijn aanpassingen aan het Nemesis-systeem en toevoegingen aan de skill tree.

Wat vinden jullie van de keuze om de microtransacties te verwijderen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek