Weekend Column: Links om of rechts om, oude games zijn de melkkoe

Melkkoe

Kan je je het nog herinneren dat je als klein kind op de computer mocht twee uur per dag en dat je dan een van je favoriete spellen opstarten. Grote kans dat je toen Simcity 3000 speelde of Age of Empires of games als C&C en GTA. Of voor de oudere generatie onder ons Keen Commander Wolfstein 3D, Duke Nukem 3D. Je kent ze wel die goeie ouwe titels van weleer. Die titels worden momenteel voorbereid om de nieuwe melkkoe te worden. Welkom in de jaren tien vn de jaren 2000. Oud is goud!

Waarom oud goud is, simpel voor Age of Empires II verschijnt inmiddels weer een “nieuwe” expansion pack. Dit nieuws verscheen al eerder op onze frontpage maar was al een tijdje bekend bij verschillende mensen. De voorgaande Expansion die werd uitgebracht, nadat AoE II in een HD versie verscheen op steam, The Forgotten was een expansion die al een hele tijd bestond voor Age of Empires II. Waarom ze deze toch uitbrachten onder de noemen een “HD re-release” is simpel. Er valt goed geld te verdienen aan oude games die in een nieuw HD jasje worden gestoken door ontwikkelaars.

Ik wil nu niet meteen zeggen dat dit een slechte stap is die ontwikkelaars van verschillende games zetten. Echter overschrijdt het hier mee wel een grens die vele oude gamers nooit voormogelijk hadden gehouden. Oude games als nieuw verkopen en er zo een nieuwe generatie gamers mee aanboren, door ze te laten zien wat wij vroeger wel niet speelde, maar dat ze de games nu lekker modern hebben gemaakt, wat gewoon klinkklare onzin is voor vele games. Zo zijn er plannen om Duke Nukem 3D ook in een nieuw jasje te steken, wat wel begrijpelijk is want de laatste Duke Nukem was gewoon een ramp en de doodsteek voor onze held Duke Nukem. Al wordt er vergeten dat Duke Nukem 3D momenteel door vele fans al wordt aangepast en steeds verbeterd.

Des al niet te min heb ik mijn wens lijst van games die ze wel een complete make over en upgrade mogen geven. Wat te denken van Postal 2 ? Waarschijnlijk het meest bloedigste spel dat ooit is uitgebracht in Europa, wel is waar voornamelijk via de Zwarte Markt. Of Blood 2 ook zo’n foute gruwelijk zieke game. Of wat te denken van Keen Commander, Zoo Tycoon, Rollercoaster Tycoon of wat te denken van Medal of Honor: Allied Assault?
Ik zal nog verder dromen over games waar ik graag een “HD” versie van zou willen zien.
Ik wens jullie allemaal een prettig weekend en ik zal een paar Baco’s op jullie drinken tijdens GLOW in Eindhoven, en dagje later tijdens de Dakar Pre-Proloog. Lekker modder happen en Baco’s drinken, mooi leven!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek