Weekend column: Wat worden we toch oud!

Weekend !

Zoals jullie zien is het wekelijkse terugkerende Weekend nieuws vervangen voor het een Weekend Column. De reden hiervoor is vrij simpel. De afgelopen paar keren stond er verre van nieuws in dat betrekking had op het weekend. Het eigen column gehalte sloop er in de tijd meer en meer in. En daarom is dan ook besloten om het te veranderen in een wekelijks terugkerend Weekend Column. Wat je er van kunt verwachten? Alles wat je kunt verwachten in een column, lekker een ongezouten mening over dingen die me zijn opgevallen. Oh ja vanaf volgende week zal de banner ook aangepast zijn.

Hey ouwe! Check die gast dan eens. Hij heeft gewoon een Nintendo ding, of wat is het voor ding? In zijn handen man! Die gozer moet zeker wel uit het vorige millennium komen dat kan gewoon niet anders. Dit zijn de letterlijke woorden die ik afgelopen weekend te horen kreeg toen ik in de trein zat van Weert naar Amsterdam. Ik reis regelmatig met de trein. En tijdens deze trips met de trein wil ik mijn oude vertrouwde Gameboy nog wel eens mee nemen. Gewoon om Donkey Kong te kunnen spelen of Mario World en ja zelfs Pokémon. Ik kan je vertellen ik voelde me op het moment dat ze riepen dat ik uit het “vorige” millennium kwam best wel oud. En ik bedacht me toen ook, shit ik begin ook gewoon oud te worden voor die jonkies. Vele van die snotneuzen waren nog niet eens geboren toen er op 11 September 2001 twee vliegtuigen de Twin Towers invlogen. … Wat me dan voornamelijk beangstigend maakt is het feit die jonge gastjes over twee jaar waarschijnlijk naast me staan op WiSH Outdoor en ons zullen zien als ouwe lullen. Inderdaad het zelfde hoe wij dachten toen we 16 , 17 jaar oud waren.

Ach ja gelukkig voelde ik me een dag later weer lekker dat jongetje van 6 jaar dat zijn eerste Gameboy kreeg van zijn ouders. En Playstation, en SNES, en Atari Lynx, en GameGear…. Ik had vroeger een luxe probleem als enigst kind…. Overigens heb ik al consoles en handhelds nog! Héérlijk om al die spellen van toen te zien. Wat minder héérlijk was waren de prijzen die ze vroegen voor een spel of een console. Een vergeelde SNES met 2 controllers en 1 game 50 euro… Jammer jammer. Maar wel heerlijk om weer even dat kind van 6 jaar te zijn!

Ik wens jullie allemaal een geweldig weekend en geniet er met volle teugen van, want voor je het weet is het weer Maandag. Wat dan weer best jammer is.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek