Weekend: Het gevecht tegen de grote bobo’s

Weekend !

En het is eindelijk weer vrijdag! Na een week kaaihard zwoegen en ploegen is het dan eindelijk weer vrijdag. Die twee zuurverdiende dagen waar je elke maandag weer hals rijkend naar uit kijkt, en die twee dagen die ook zo snel weer voorbij gaan. Wat ga jij dit weekend doen? Ga je heel het weekend lekker op de bank zitten Netflix aan of  een dergelijke streaming dienst? Of ga je ook nog wat ondernemen? Laat het ons weten.

Ik wil deze editie van het weekend nieuws eerlijk gezegd besteden aan de zorgen die ik, en meerdere met mij, momenteel hebben over beginnende producers in de huidige dance scene. Momenteel wordt het door de grote Bobo’s in de muziek industrie haast onmogelijk gemaakt om beginnende producers nog een helpende hand te bieden zoals het promoten van hun nieuwe tracks en remixes. Waarom ik hier over begin? Naast het feit dat meerdere van jullie wel houden van een feestje, promoot ik, waar mogelijk, in mijn vrije tijd beginnende / opkomende producers en dit wordt onmogelijk gemaakt.

Waar te beginnen… Zelf heb ik een youtube kanaal waar ik voornamelijk Deephouse en Techhouse tracks en remixes opzet. Allemaal tracks en remixes van beginnende producers. Echter komt het steeds vaker voor dat youtube begint te huilen over “Copyright” dit gaat soms zover dat er gedreigd wordt met Juridische stappen. En record labels je boze mails sturen. Het zelfde probleem is momenteel ook van kracht op Soundcloud. Toch wel het platform voor de beginnende producer om zijn tracks op te zetten. Jammer maar helaas zijn er al verschillende producers die ik ken van Soundcloud gekickt omdat er copyrighted materiaal is gebruikt. Goed dat kan. Maar welke beginnende producer is niet begonnen met het remixen van bekende tracks? Natuurlijk kan je nu roepen maak je eigen sound en je eigen tracks, maar geloof me zo makkelijk is dat niet als beginnend artiest.

De meeste van die jonge gasten zien een dergelijk voorval als een waarschuwing waardoor ze hun veel belovende carrière in de dance scene laten varen. Sommige passen hun smaak en keuzes aan waardoor ze niets meer overhouden van de belofte van eerst. En een klein percentage trekt zijn schouders op gelooft het wel en gaat gewoon verder met producen.   Over dit probleem heb ik tijdens de afgelopen edtie van ADE (Amsterdam Dance Event) contact gehad met eerdere zogenaamde grote Bobo’s uit de dance scene en allemaal geven ze min of meer het zelfde antwoord “Je ziet dit verkeerd” meer komt er ook niet uit. Meerdere hebben dan ook het idee om de krachten samen te bundelen en het op te nemen tegen de Hiërarchie die momenteel bepaald wordt door 10 grote labels. Of het kans van slagen heeft? De tijd zal het leren. Dat er iets moet veranderen dat is duidelijk.

Wat ik zelf dit weekend nog ga doen? Niet veel de tuinen zijn winterklaar gemaakt. Zaterdag wordt waarschijnlijk lekker met de trein overal en nergens naar toe en foto’s schieten. En de zondag even naar een Retro Gaming Beurs ergens in Tilburg en ‘s middags nog lekker lunchen. Ik wens jullie allen een prettig weekend, en geniet er van!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek