[Weekend Column] Hoe een coax kabel alles verkloot

Weekend Storing

Na heel de dag al problemen gehad te hebben met een slechte internet verbinding, slechte kwaliteit van zenders of zenders waarbij de melding kwam te staan dat de zender geen signaal had, kwam Ziggo aan de deur om 9 uur ’s avonds. Ze kwamen met de mededeling dat er pieken in het systeem waren geconstateerd en na alles nalopen bij ons huis waren uit gekomen. Het probleem, de coax kabel die van beneden naar boven gaat. Technologie….

Vraag me niet hoe het komt, maar ineens gaf deze kabel kuren. En blijkbaar kan zo’n lullige Coax kabel een complete woonwijk laten pieken op een netwerk van Ziggo. De monteur legde me uit dat dit hoogstwaarschijnlijk komt door een van de stekkers die boven in de splitter gaan. En ja ergens kan dit wel kloppen. We hebben het zelf aangelegd, en net zoals bij de meeste huishoudens vinden we het helemaal geweldig en mooi als die kabel eindelijk naar boven is geleid. En we laten het dan ook voornamelijk zo zoals het is en gebruiken goedkope kabels en stekkers en splitter. Of terwijl een gemiddeld huishouden.
Het probleem is opgelost door onder op de kabel een filter neer te leggen. Want zo legde de Ziggo meneer uit. Waarschijnlijk heeft de stekker zijn beste tijd wel gehad, de plastic behuizing laat straling door en dit kan uit eindelijk storen op het algehele netwerk van Ziggo. Het filter zorgt er voor dat het netwerk niet meer wordt blootgesteld van straling en dat het niet terug het netwerk op kan.

Toen dacht ik bij mezelf, hoe gevoelig begint onze technologie te worden? Ik bedoel als een simpele Coax kabel die er al ruim 10 jaar ligt een compleet netwerk kan laten pieken met het resultaat dat bij niemand Internet, Televisie en Telefonie het nog fatsoenlijk doet. Zijn we momenteel niet het limiet aan het zoeken qua frequenties? Smartphones, 4G, 3G, WiFi, Draadloos stroom, ja ik weet het, e.d. komen op vele verschillende frequenties binnen. Echter frequenties die steeds dichter op elkaar komen te zitten.

Hoe dan ook ik ga me hier eens lekker in verdiepen en kom hier vast nog wel op terug. Ik wil jullie allemaal een prettig weekend toewensen, en doe vooral niet de dingen die ik niet doe, zodat ik lekker uniek en speciaal blijf.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek