Wel of geen Need For Speed in 2016 ?

EA games heeft aangekondigd dat het nog niet zeker weet of er in 2016 een nieuwe Need For Speed zal worden uitgebracht. 2014 was het eerste jaar sinds tijden dat EA geen Need For Speed game heeft uitgebracht. Dit jaar verscheen er weer een Need For Speed game alleen is het de vraag of EA de jaarlijkse Cyclus van een nieuwe Need For Speed game wil gaan voortzetten of dat ze nu elk jaar een pauze in lassen per release.

EA Games heeft benadrukt dat het nog verre van zeker is dat er weer jaarlijks een nieuwe Need For Speed game zal worden uitgebracht. In 2014 is er geen nieuwe NFS uitgebracht om het feit dat de ontwikkelaar terug wou naar de roots van het spel. Na een paar min of meer geflopte NFS games kwam men tot deze conclusie. Dit jaar is er een reboot van de bekende racegame. Voor de ontwikkeling van de nieuwe NFS halen ze hun inspiratie uit o.a. Underground en Carbon. Een paar titels die het goed deden in het verleden.

CEO Peter Moore liet in een interview met EA games weten eerst te willen afwachten hoe de reboot zich presenteert:

“We will see how this game goes. You can only bring it out annually if you can come up with real fresh ideas. It is the same thing we’ve been going through with golf. Is there enough innovation and creativity that you can go in there with and do something different every year?”

Het is een opvallende uitspraak van Peter Moore, zeker als je je realiseert dat het ontwikkelen van een nieuwe grote game minstens twee jaar in beslag neemt. Als EA met een nieuwe NFS game op de proppen komt in 2016, zou dit betekenen dat er momenteel al hard gewerkt wordt aan een nieuwe NFS game. 3 november zal de nieuwe Need For Speed in de winkel liggen.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek