Werkt Nintendo aan achievements?

Een groot gemis voor vele bij de Nintendo Switch is een achievement systeem. Spelers kunnen op concurrerende consoles wel al achievements halen. Het lijkt er op dat Nintendo hier ook mee aan de slag gaat. 

Dat is tenminste als we de developers mogen geloven van Lichtspeer. Tijdens een Reddit AMA werd de vraag gesteld waarom de game geen online ranking systeem heeft op de Switch. Het antwoord van de developer hierop was als volgt:

“Nintendo doesn’t have an official support for Achievements and Leaderboards, like Sony or Microsoft but we know that they’re working on it. We’ll see how it goes and we’ll add the rankings along the way.”

Nintendo Switch ARMS

Toen vervolgens een andere gebruiker dik gedrukte nog eens aan de tand wilde voelen zei de ontwikkelaar het volgende:

“Oops.

Move along. Nothing to see here.

PS. But seriously – I have a really strong feeling they hinted it a few times.”

Het lijkt er dus op dat ontwikkelaars meer weten dan wij als consument, wat natuurlijk niet raar is. En dus kunnen we in de toekomst misschien wel achievements halen op onze Nintendo Switch consoles. Of deze ook naar de Nintendo 3DS zullen gaan komen is niet erg duidelijk, aangezien de console al wat ouder is natuurlijk.

De komst van een achievement systeem zoals we die kennen als “Trophies” op de Playstation consoles en simpelweg “Achievements” op de Xbox consoles, zou met open armen ontvangen worden door de completionists onder ons. Ja, ik kijk naar jullie Breath of the Wild Hard-mode spelers.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek