SPONSORS

PARTNERS

intheGame Kinguin Deals

Armin van Buuren – Sunny Days

Wolfenstein II: The New Colossus – Roswell Mission

Westworld: nieuwe HBO kraker

Westworld is een Amerikaanse televisieserie die sinds 2 oktober 2016 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton. Wij denken dat jullie allemaal deze serie moeten gaan kijken.

Naast dat de serie Westworld gebruik maakt van de muziek van Radiohead , is een westernserie precies wat we willen. Het betreft hier een sciencefictiondrama, want alles wat je ziet in de westernwereld is nep. De serie speelt zich namelijk af in 2 werelden. Een bizarre ‘Assassins creed’s achtige laboratoria’ van het bedrijf Delos. En de westernwereld zelf, met zijn fraaie overtuigende decor waar de gasten arriveren. Ik zeg ‘gasten,’ omdat mensen kunnen betalen om te leven in de ‘werkelijke’ droom van een western.

Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op de uitgangspunten van het werk van Michael Crichton. Michael Crichton die in 1990 Jurrassic Park heeft geschreven, dat door Steven Spielberg in 1993 verfilmd werd. Het is een verwant verhaal, omdat de dinosaurussen ingeruild zijn menselijke robots, die langzaam ontsporen. Eigenlijk net als de dinosaurussen die zich tegen hun scheppers keren.

Anthony Hopkins is het genie achter Delos, het robotbedrijf. Het doet soms denken aan zijn rol als Hannibal Lecter. Een andere indrukwekkende rol is weggelegd voor Evan Rachel Wood en Thandie Newton met hun rol als robot. Kijk door de ogen van de robots en zie eigenlijk dat ze menselijker zijn dan de mens.

Het verhaal in Westworld komt wat langzaam van de grond, waardoor je soms het idee hebt naar een B-film zit te kijken en soms wordt er net iets te veel ingegaan op filosofie. Eigenlijk is het net als ‘Assassins creed,’ want je wilt eigenlijk alleen maar spelen in de droomwereld. Maar de aanhouder wint en dat geldt zeker voor Westworld, ik voorspel een nieuwe verslaving voor jullie als seriekijker. Inmiddels zijn er zo’n 8 afleveringen beschikbaar op HBO. We kunnen nog tot 1 januari op HBO kijken en anders ga je gewoon ouderwets downloaden.

Gaat dat zien.

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

 • Jezus wat slecht, deze review dan. De serie is goed als je van dit genre houdt, niet mijn ding. Zou het meer omschrijven als een “fanboy” serie is, als je hiervan houdt is het zeker de moeite waard.

  • Brutegait

   Wat moet er volgens jou beter?

   • Niet vanuit wij schrijven, je bent een ik en probeer zelfs dat zoveel mogelijk te vermijden. Beschrijf de serie en vertel wat goed is of minder goed is maar zeg niet hoe iemand moet/kan kijken en voorspel al helemaal niet wat mensen gaan vinden.

    Probeer de opbouw als volgt te doen:

    Inleiding (interesse wekken, geschiedenis, acteurs)
    Verhaal (korte beschrijving)
    Jouw mening (over de serie)
    Afsluiting (samenvatting/aanbeveling)

    • Brutegait

     Bedankt, daar kan ik wat mee. Ik zal het meenemen in mijn volgende werk.

  • Jassefras

   “De serie is goed als je van dit genre houdt…”

   “…als je hiervan houdt is het zeker de moeite waard.”

   Gefeliciteerd! Je hebt zelf zojuist de állerslechtste en meest inhoudsloze review aller tijden geschreven!

   • Scherp, maar ik geef commentaar en maak geen review!

Advertentie

Deze maand

Spring naar werkbalk