Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Today well fly Guildwars2 MMORPG Gaming Griffon Mount
  1 dag ago
 • Vandaag spelen we de open beta van Total War Arena
  1 dag ago
 • theaveragehordeplayer is going to spend her day playing some World
  1 dag ago
 • Het is alweer weekend Maar wat gaan we spelen? Een
  2 dagen ago
 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  1 week ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  1 week ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  2 weken ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  2 weken ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  2 weken ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  2 weken ago

Advertentie

Heeft de Wii U echt geen games?

Nintendo

Een veel gehoorde klacht over de Nintendo Wii U is dat deze niet genoeg games heeft gekregen. Hierdoor kopen veel mensen de console niet. Maar hoe veel is daar nu echt van waar? De proef is op de som genomen want cijfers die liegen natuurlijk niet.

Nintendo heeft een lijst uitgebracht met letterlijk elke console die zij ooit hebben uitgebracht, behalve de Virtual Boy, en de cijfers liegen er niet om. De Wii U krijgt een stuk minder games als zijn voorgangers. Via deze link kun je de tabel zien. De tabel is zo ingedeeld dat het elke game die is uitgebracht mee rekent van Nintendo zelf en van andere ontwikkelaars, de zogenaamde ‘OEMs’. Als we naar de tabel kijken zien we dat de NES bijvoorbeeld 72 spellen van Nintendo heeft gekregen in Amerika en maar liefst 590 spellen van OEM partijen. De SNES doet het ook ontzettend goed met 52 van Nintendo tegenover 667 van andere ontwikkelaars.

Nintendo

Als we een generatie terug gaan, naar de Wii zien we dat in Amerika door Nintendo er 55 spellen zijn uitgebracht en maar liefst 1206 spellen door anderen. Als we dit zetten tegenover de Wii U zien we dat er door Nintendo 39 spellen zijn uitgebracht in Amerika en maar 118 spellen door  anderen gemaakt zijn. Natuurlijk is de Wii U nog niet aan het einde van zijn cycles maar de paar spellen die nog uit gaan komen zorgen er zeker niet voor dat het gat gedicht gaat worden. Developers zijn ondertussen natuurlijk ook alweer verder aan het kijken naar de aankomende Nintendo NX, en misschien het Japanse bedrijf zelf ook wel.

De Wii U heeft dus niet geen games maar het aantal is wel sterk terug gelopen als je dit vergelijkt met andere generaties. Nintendo moet dit met haar nieuwe console zeker beter doen om weer in de buurt te komen van haar voorgangers.

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

de Luisterhoek

de Kijkhoek