Wii U productie wereldwijd gestopt

wii u

De Wii U maakt plaats voor de Nintendo Switch. De productie van Wii U gameconsoles is over de hele wereld gestaakt. Dit komt natuurlijk niet helemaal over als een verassing aangezien Nintendo al een tijdje hint op deze aankondiging. Zo hebben ze in november al laten weten dat de productie binnenkort is afgelopen.

Het is dan eindelijk over met de marteljaren van de Wii U. De gameconsole heeft tot december 2016, vanaf de release in november 2012 maar 13,6 miljoen exemplaren verscheept. Dit is niks vergeleken met de 101 miljoen verkochte Wii exemplaren. De Wii was wereldwijd een enorme hit en vanaf dat moment wist Nintendo natuurlijk ook al dat het lastig zou gaan worden om dit te overtreffen. Zal de Switch dit wel voor elkaar krijgen?

Nintendo liet weten dat de Wii U 760.000 keer is verkocht over een periode van 9 maanden dit fiscale jaar. Dit is 75% minder dan het vorige fiscale jaar.

Laten we hopen dat de Nintendo Switch het succes van de Wii weer oppakt zodat we een mooie en langdurige tijd tegemoet mogen gaan met deze console vol met content en support. DE Nintendo Switch is vanaf 3 maart verkrijgbaar bij jouw locale retailer als in online winkels. Bij veel ketens is het niet meer mogelijk om een exemplaar op dag van release te ontvangen. Let dus goed op voor je een pre-order plaatst!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek