Wii U productie gaat stoppen

Wii U productie stopt

Volgens de Japanse krant Nikkei zal Nintendo tegen het einde van 2016 stoppen met de productie van de Wii U. Niet zeker maar wel vermoedelijk is dat Nintendo zal overstappen op de productie van de tot nu toe mysterieuze NX. Nikkei heeft al vaker betrouwbare informatie over Nintendo naar buiten gebracht. Volgens de krant stond het einde van de Wii U productie niet op de planning.

Wii U productie stopt

UPDATE: Nintendo heeft de staking van de productie ontkend. Dit hebben ze bekend gemaakt via een Japans nieuwsblad. De vertaling kunnen jullie lezen bij Kotaku.

 

[Onderstaand bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2016, 14:00u]

 

Nintendo zal volgens Nikkei stoppen met de Wii U productie vanwege de lage verkoopcijfers van de console. Er wordt dan ook niet verwacht dat de verkoop zal stijgen. De krant geeft verder geen details over de productie van het NX systeem. Ook is niet bekend of Nintendo zal stoppen met de verkoop van Wii U hardware. Volgens geruchten zal de NX later dit jaar uitkomen. Het zou gaan om een console mobile hybrid die gebruik maakt van “industry leading tech”. Er gaan dan ook geruchten dat de nieuwe Legend of Zelda game voor de Wii U ook op de NX uit zal komen, mogelijk zelfs als launch title.

De Wii U is tegenover de Wii ontzettend achtergebleven. Van de Wii zijn meer dan 101 miljoen exemplaren verkocht. De Wii U, die in november 2012 in de verkoop ging, haalde maar 12.6 miljoen verkopen wereldwijd sinds december. Ook vergeleken de huidige gen consoles blijft de Wii U achter. De Playstation 4 haalde namelijk de 36 miljoen verkopen. Microsoft maakt de verkoopcijfers van de Xbox One niet bekend maar deze worden op zo’n 18 miljoen geschat.

Nintendo heeft aangekondigd later dit jaar over de NX te spreken. Het nieuwe platform zal dan waarschijnlijk een officiële naam krijgen. Een mogelijkheid voor Nintendo om te spreken over de NX zou de E3 2016 kunnen zijn. Nintendo heeft echter nog geen plannen bekend gemaakt voor de show. The Wall Street Journal heeft in oktober losgelaten dat Nintendo is begonnen met het sturen van software development kits. Dat zou een teken van een voorbereiding op launch kunnen zijn.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek