Wildstar F2P krijgt release datum

Wildstar banner

NCSOFT en Carbine Studios hebben gisteren aangekondigd dat de Free-to-Play update van Wildstar gelanceerd wordt op 29 september 2015. Daarnaast zal de tweede fase van de gesloten Beta test vandaag van start gaan, welke gefocust zal worden op het fijn afstellen van alle veranderingen voor de release.

Wildstar, de sci-fi MMO is al een tijdje bespeelbaar maar met een abbonement business model zoals bij World of Warcraft. Blijkbaar werkt dit voor Wildstar toch net niet zo goed als voor World of Warcraft en zal daarom de game helemaal free-to-play gaan worden vanaf 29 september. Dat het spel free-to-play gaat worden is niet de enige update wat er gaat plaatsvinden binnen Wildstar. Dit zal Wildstar’s grootste update tot nu toe gaan worden, er zal nieuwe content beschikbaar komen, verbeterde game systemen en ontelbare kwaliteit verbeteringen. getiteld als Wildstar Reloaded, zal deze content update een som zijn van maanden lang werk om het spel groter en beter te maken dan ooit tevoren.

Nieuwe spelers zullen daarom beginnen met een strak uitgelijnde beginnende ervaring, terwijl veteranen een mooie beloning krijgen voor hun loyaliteit. Als een bonus zullen alle spelers die een actief account hebben, dus een betalende speler zijn, op het moment van de Wildstar Reloaded update exclusieve items krijgen.

Waar de eerste gesloten Beta fase zich vooral heeft gefocust op het testen van de verbeterde spelers ervaring waaronder nieuwe content en tutorials zal fase twee zich vooral gaan focussen op het economische systeem, zodat deze klaar is voor lancering op 29 september. De tweede fase zal spelers een mogelijkheid bieden om risico-vrij de in-game store te testen door het aanschaffen van NCoin, een currency die je met echt geld moet kopen. Alle aankopen zullen vanuit hun Beta-characters overgezet worden naar hun live-characters wanneer de update gelanceerd wordt.

De free-to-play gesloten Beta is toegankelijk voor alle actieve abbonees, zowel als voor niet abbonees die zijn uitgenodigd voor de gesloten Beta en de gegeven key hebben opgegeven op de website. Je kan je nu nog aanmelden voor deze gesloten Beta op de website van Wildstar, door te klikken op “Sign up for Beta”.

Wildstar Reloaded staat gepland voor 29 september, het spel zal vanaf dit moment geheel gratis te spelen zijn, ga jij het proberen, of betaal je nu al voor het spel?

 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek