Windows 10 app installaties worden beveiligd

Windows 10 Wallpaper HD

Je kunt in Windows 10 gebruik maken van allemaal applicaties, de zogeheten Universal Apps. Deze worden door Microsoft een stuk veiliger gemaakt nu ze beveiligd worden tegen aanpassen.

Er is vandaag nieuwe informatie bekend gemaakt over dat Microsoft plannen heeft met het Universal Windows platform. Windows 10 krijft een beter beveiligde appx formaat welk een encryptie kent zodat niemand de files kan aanpassen. Op dit moment is het zo dat alle Universal apps in C:\program files\WindowsApps worden opgeslagen. Wanneer jij jezelf permissies geeft in die folder en administrator rechten hebt kun jij de files aanpassen.

Terry Myerson tijdens de presentatie van Windows 10

Terry Myerson tijdens de presentatie van Windows 10

De nieuwe manier is dat als een gebruiker de applicatie installeert hij tijdens het installeren een encryptie mee krijgt. Wanneer het bestand een encryptie heeft is hij niet meer aan te passen. Zelfs niet als je administrator rechten hebt en rechten tot de folder.

Door deze verandering biedt Microsoft een mogelijkheid aan developers om hun applicaties te beschermen tegen piraterij en het simpel aanpassen van de applicatie. Dit is heel lang een probleem geweest voor developers van het .NET platform. Developers willen vaak natuurlijk niet dat het product dat zij maken in de verkeerde handen valt en dat iedereen zo maar alles kan gaan lopen aanpassen. Ook door het beschermen tegen piraterij moet het mogelijk zijn voor developers om een betere inkomstenbron te krijgen uit de Universal apps. Wanneer Microsoft de applicaties gaat encrypten is nog niet bekend maar dat de feature eraan komt is duidelijk. Dit is een volgende stap in het veiliger maken van Windows 10 en het is een goeie stap in de richting van het beschermen van developers gemaakte software.

Aan het begin van deze week heeft Microsoft een update uitgebracht die een aantal veranderingen had. Deze update kun je gratis binnen halen via de Windows Update feature.

Vindt jij dit een goeie zaak of niet? Laat het ons weten!

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek