Windows 10 breekt Dualshock 4 controller

Dualshock 4

Met Windows 10 was het al een tijd mogelijk om jouw Dualshock 4 controller aan te sluiten op de computer. Vervolgens kon je dan een spel spelen met deze controller. Gisteren is er een nieuwe update uitgebracht voor Windows 10 en deze lijkt ervoor te zorgen dat de controller niet meer werkt.

Geen oplossing mogelijk?

Wanneer je niet zonder de Dualshock 4 op de computer kan zou je de update moeten blokkeren. Deze nieuwe update sloopt namelijk de support met de Dualshock 4. Wobbles, een developer voor de driver welk het mogelijk maakt dat alles werkt, had het volgende te zeggen: 

“Windows 10 Version 1607 is in fact NOT compatible with exclusive mode.

Microsoft Windows 10’s recent update, version 1607 dubbed the Anniversary Update, will break InputMapper’s ability to connect to the controller exclusively which is required by some games.

I have not found a workaround as of yet and it is doubtful that one exists. So until a solution is found, it is important that users needing exclusive mode disable Windows updates temporarily. You can see how to defer windows update by reading this link: http://www.thewindowsclub.com/defer-…-in-windows-10

I have posted to Microsoft regarding the issue Link . Please click “Me Too” link to help raise awareness.”

Windows 10

Kort gezegd raadt hij de mensen aan om niet te updaten aangezien dit ervoor zorgt dat het niet meer lukt om de controller exclusief te connecten. Dit is nodig voor sommige spellen. Hij heeft op dit moment nog geen oplossing gevonden en is zelfs niet zeker of er wel een oplossing bestaat. Hij gaaf nog meer informatie over wat er nou precies fout schijnt te gaan:

As of update 1607, kernel32.dll CreateFile() using only the flags GENERIC_READ and GENERIC_WRITE and 0 for dwShareMode no longer allow exclusive (non shared) access to devices needed in some circumstances.
An example of a device that is not allowing exclusive access any more is the Sony Dualshock 4 Game controller

Het is natuurlijk hopen dat de developer snel een oplossing weet te vinden. Heb jij hier ook last van sinds de laatste update? Laat het ons weten!

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek