Windows 10 meest gebruikt

Windows 10

Het Steam platform is bij iedereen die games speelt wel bekend. Het is een platform van de makers van Valve die ooit in een ver verleden ook nog eens een spelletje hier en daar maakte. Steam en Windows is een gelukkig huwelijk en sinds kort is de nieuwste versie van Windows, Windows 10, het meest gebruikt onder de Steam klanten

De 64-bit variant van Windows is de laatste jaren de meest populaire versie van de twee. Dit komt natuurlijk mede doordat het RAM geheugen steeds groter wordt in systemen en 64-bit maakt hier het beste gebruik van. De Windows 10 64-bit versie is nu het meest gebruikte operating system voor Steam gebruikers met 36.97%. Hiermee slaat het zijn oudere broer van de troon, Windows 7 met 64-bit. Windows 10 lijkt snel te groeien aangezien vorig jaar nog maar 28% van de Steam gebruikers die OS gebruikte.

Wat verder nog opvalt is dat de meest gebruikte hoeveelheid RAM 8GB is, Engels de meest gebruikte taal is en de primaire scherm resolutie ligt op 1920×1080.

Windows 10

Steam brengt al tijden eens per maand een survey uit waar dit soort statistieken aan het licht komen. Aangezien Steam op dit moment, en eigenlijk al jaren, hét platform is voor PC gebruikers om te gamen geeft het dus een aardig goed beeld hoe men naar bijvoorbeeld een OS kijkt. Er moet wel bij gezegd worden dat Windows 10 het eerste operating system is van Microsoft die gratis is aangeboden aan bepaalde consumenten. Het kan dus zijn in dit geval dat mensen niet blij zijn met Windows 10, maar toch over zijn gestapt omdat dit een gratis update was voor velen. Hoe dan ook is het af en toe wel leuk om te kijken naar de cijfertjes.

Wat vind jij van Windows 10? Draai jij het op jouw computer ook? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek