SPONSORS

PARTNERS

inThegame kinguin Deals

Rag’n’Bone – Skin Live @bbc

Nintendo Switch Announcement Trailer

Categorieën

Windows 10 verslaat nu al Windows 8

windows 10 upgrade

De pc-versie van Windows 10 is in de maand januari van 2016 voor het eerst vaker gebruikt dan Windows 8.1, de vorige editie van het besturingssysteem. De cijfers van twee onderzoeksbureaus liggen dicht bij elkaar. De mobiele variant van het besturingssysteem is niet mee geteld.

Netmarketshare berekent voor Windows 10 in januari een marktaandeel van 11,85%, en 10,4% voor de voorganger Windows 8.1. Volgens Netmarketshare blijft Windows 7 nog steeds bovenaan staan met een gebruikersaandeel van 52,47%.

Ook concurent en collegabedrijf Statcounter trekt vergelijkbare conclusies en stelt dat het vorige zomer uitgebrachte Windows 10 zijn voorganger in januari voor het eerst voorbij streefde. Zij kennen Windows 10 een iets hoger marktaandeel toe van 13,57% en Windows 8.1 11,66%. Statcounter schat de positie van Windows 7 iets lager in ten opzichte van Netmarketshare: 46,76%.

grafiek os verdeling

wel zien we dat windows 7 nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem is

Windows 10 is nu op meer dan 200 miljoen apparaten actief, zo’n vijf maanden na de release. Dat is 140 procent sneller dan Windows 7 op dit punt van zijn levenscyclus en maar liefst 400 procent sneller dan Windows 8.

Van de 200 miljoen actieve apparaten zijn er zo’n 22 miljoen die voor de rekening komen van bedrijven of eductatieve initiatieven, meldde het bedrijf maandag in gepubliceerde cijfers waar ArsTechnica over schrijft.

Inmiddels is op 26.25 procent van de Nederlandse computers die deze maand verbinding maakten met de servers van Statcounter, Windows 10 geïnstalleerd. Dat blijkt uit de openbare statistieken van het bedrijf.

Microsofts nieuwste besturingssysteem werd in juli 2015 gelanceerd. Pc-gebruikers stappen een stuk sneller over naar Windows 10 dan dat zij bij vorige Windows-versies deden. Consumenten kunnen gratis overstappen van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: ThermoFles

Profielfoto van ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

Dit vind je misschien ook leuk...

Spring naar werkbalk