Windows 10 via usb-stick in plaats van dvd

Over iets meer dan een week komt die nieuwste versie van Windows uit, hierbij lijkt de software gigant ook langzaam afscheid te gaan nemen van de welbekende dvd. Microsoft heeft namelijk bekend gemaakt dat Windows 10 later dit jaar grotendeels beschikbaar zal zijn op de welbekende usb-stick.

Via de website van Microsoft is het al langere tijd mogelijk om Windows te downloaden, toch blijft de vraag naar de bestaande dvd onder de consumenten groot. Om aan de wens van de consumenten tegemoet te komen heeft Microsoft nu besloten de dvd langzaam te vervangen door de usb-stick. Wel zal Windows 10 eerst nog uitkomen op dvd, naarmate de tijd vordert zal deze vervangen worden door de usb. Via Amazon is het al mogelijk de usb versie via een pre-order te bestellen.

De voornaamste reden van het vervangen van de dvd is dat de meeste laptops niet meer beschikken over een dvd-drive. Verder is Windows 10 beschikbaar voor de tablet, deze beschikken in de meeste gevallen over een usb-poort. Hierdoor is het voor Microsoft en voor de consument efficiënter om gebruik te maken van de usb-stick.

29 juli is Windows 10 beschikbaar, kort hierna zal de versie op usb-stick verschijnen.

win10

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek