Witcher 3 Blood & Wine vandaag gereleased!

witcher 3

De nieuwste en laatste DLC voor de prijs-winnende RPG The Witcher 3: Wild Hunt is vandaag gereleased, en reviews lijken zeer positief.

Iedereen zal wel al wat gehoord hebben over The Witcher 3. Vaak valt de naam in dezelfde adem als Skyrim, Fallout, en andere giganten in het RPG-genre. Het is dan ook geen wonder dat The Witcher 3 al meerdere awards op zijn naam heeft staan, waaronder meer dan 50 (!) Game of the Year awards. Het spel heeft ondertussen zelfs een eigen wikipedia pagina, speciaal voor de awards die het heeft ontvangen.

Het lijkt dus vrij logisch dat de meeste mensen dan ook al wisten dat voor onze favoriete Witcher Geralt een nieuw avontuur staat te wachten, in Nilfgaard! Geralt reist in deze DLC af naar Toussaint, een afgelegen land dat nog geen last van de oorlog heeft ondervonden. Wat hier echter wel een probleem is, is een mysterieus beest. Aan Geralt is natuurlijk de taak om uit te zoeken wat hier allemaal achter de gordijnen zit, en hier een einde aan te brengen.

the_witcher_3_blood_and_wine_expansion_art_1

Het start-level van Blood and Wine, zoals aangegeven door CD Projekt Red zelf dan, is 34. Menig end-game Witcher-speler zal hier dus meteen aan kunnen beginnen. Volgens de Steam-pagina voor de DLC zal je er minimaal 20 uur aan kunnen hebben, met mogelijk een extra 10 voor de sidequester. Ook wordt er gezegd dat je als Geralt je eigen wijngaard kan verkrijgen, een waar “home away from home”.

Een dag of twee geleden is al een nieuwe patch uitgerold voor The Witcher 3 (patch notes kun je hier bekijken), met een flinke stapel aan bugfixes, features, en UI tweaks daarbij inbegrepen. Mocht je het spel dan weer net iets te lang hebben gespeeld, is enemy level-scaling nu ook een optie. Hiermee zorg je ervoor dat zelfs de wilde wolven van Velen een gevaar tonen voor Geralt, want alle monsters die lager dan zijn level zouden zijn, worden opgehoogd naar zijn niveau voor een “eerlijk” gevecht.

Dus met nieuwe Gwent kaarten, een nieuw gebied, nieuwe interfaces en mechanics heeft CDPR zeker weer een pareltje van een DLC afgeleverd. Het is natuurlijk altijd wat bitter als een geliefde franchise er een einde aan knoopt, maar hoewel de developers hebben laten weten in de komende tijd geen Witcher-content meer te zullen maken, zijn er natuurlijk altijd nog de boeken, en New Game+ voor de echte die-hards.

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek