The Witcher is onderweg naar Netflix

The Witcher 4

Blijkbaar heeft Netflix in de gaten gekregen hoe ontzettend vet The Witcher is, want de franchise krijgt een eigen show op het streaming platform. De serie zal gebaseerd zijn op de boekenreeks en videogame van de Poolse schrijver Andrej Sapkowski.

Platige Image zal in samenwerking met Netflix en onder cunsultancy van Sapkowski de serie gaan ontwikkelen.

De serie zal binnen de settings blijven die Andrej Sapkowksi heeft gebruikt voor de boeken en de games. Hij zal tijdens de ontwikkeling van de serie als een creative consultant fungeren en zo indirect invloed uitoefenen op zijn verhaal, aangepast voor Netflix.

“I’m thrilled that Netflix will be doing an adaptation of my stories, staying true to the source material and the themes that I have spent over thirty years writing,” vertelde Sapkowski. “I’m excited about our efforts together, as well as the team assembled to shepherd these characters to life.”

The Witcher is een ongelofelijk bekende game franchise die zich afspeelt in een fantasie wereld. Het verhaal draait om Gerald van Rivia, hij is een Witcher en jaagt daarom voornamelijk op monsters en vreemde wezens. De laatste The Witcher game was The Witcher 3: Wild Hunt en verscheen in 2015. De game wordt geprezen als één van de beste aller tijden en velen fans hopen toch nog op een vervolg, ondanks het einde van Gerald’s verhaal.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek