Woensdag start Rift Rivals: EU vs NA

Deze week hebben de meeste League of Legends pro team een week vrij van de LCS Summer Split. Maar een aantal teams niet. Want vanaf woensdag staat er een nieuw toernooi op het programma genaamd Rift Rivals. In dit toernooi staan er drie teams van de regio’s EU en NA tegenover elkaar, om eens en voor altijd te beslissen welke regio er de beste is.

In deze mini toernooi speelt elke team minimaal een keer tegen elkaar in de groepsfase. De uitslagen van deze games tellen bij elkaar op voor de nummer een positie in hun groep. Elk regio heeft zijn eigen groep, maar speelt enkel alleen games tegen de teams uit de andere groep. De winnaars van elke groep strijden daarna in de finale op zaterdag voor de titel van dit toernooi.
Tijdens de groepsfase zal er in een format best of one gespeeld worden en in de finale een best of five. Maar welke teams staan er tegenover elkaar?

Namens de regio EU nemen Fnatic, G2 Esports en Unicorns of Love deel aan dit toernooi. Laten we eens kort kijken naar deze teams. Unicorns of Love staan op dit moment in hun groep in de LCS bovenaan. Met 5 wins en 1 lose, zijn ze wederom weer op een goede voet bezig om te laten zien dat ze bij de top teams van Europa behoren. Dankzij hun goede teamplay zullen ze geduchte tegenstander zijn. G2 Esports kent na een succesvolle MSI toernooi (tweede) een wat mindere fase. Ze staan in hun groep op dit moment derde met 3 wins en 3 loses. Met name doordat hun toplaner en jungler in slechte vorm verkeren verliezen zij games van andere sterke tegenstanders. Op dit toernooi kunnen zij zich wellicht herpakken en laten zien waarom ze tijdens MSI in de finale stonden. Laatste team uit Europa is Fnatic. Fnatic staat bovenaan in hun groep met 5 wins en 1 lose. Mede dankzij hun ster ADC Rekkels en Support Jesis domineren zij de Rift in Europa. Hopelijk laten ze dit ook terugkomen tegen de teams uit de NA regio.

Uit de regio NA treden aan: Team Solo Mid, Cloud9 en Phoenix1. TSM gedeeld tweede in NA, weet keer op keer sterke toernooien te spelen tegen andere teams uit andere regio’s. Met Doublelift terug als ADC zijn ze zeker een team om rekening mee te houden. Cloud9 vierde op dit moment kent een wisselvallig eerste helft van de zomer seizoen. Met een paar overtuigende wins en paar kansloze loses kunnen zij zich proberen te herstellen tegen de teams uit Europa. Als laatste hebben Phoenix1. Na een geweldige Spring Split vallen ze nu een beetje buiten de boot. Phoenix1 staat op dit moment een na laatste in de groep. Maar dankzij hun nieuwe jungler en rookie MikeYeung winnen zij weer games. Met een twee wins achter elkaar afgelopen weekend, lijkt Phoenix1 op tijd herstelt voor Rift Rivals.

Vanaf woensdag 17.00 kunnen we gaan kijken naar deze clash tussen de teams van NA en EU en eens en voor altijd beslissen welke regio de betere is. En wij hopen natuurlijk dat het EU is die aan het langste eind gaat trekken.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek