Wolfenstein II Switch release datum bekend

Wolfenstein II Nintendo Switch

We weten al enige tijd dat Wolfenstein II: The New Colossus ook op de Nintendo Switch zal verschijnen. We wisten tot op dit moment alleen nog niet wanneer dat zou zijn. Bethesda heeft bekend gemaakt dat de Switch versie op 29 juni uitkomt.

De Switch versie zal de complete ongecensureerde game zijn aldus Bethesda. De eerste gameplay beelden zijn ook al getoond. Duidelijk wordt hoe de game zal runnen in de handheld en tv mode van de Nintendo Switch. De port wordt in handen genomen door Panic Button, dezelfde studio die zorgde voor de Switch versie van de bekende shooter Doom. Het lijkt dus duidelijk dat de port in goede handen ligt.

Recent werd ook bekend dat het fysieke exemplaar Switch spelers zal vragen om een extra update. De update zal waarschijnlijk aan de grotere kant in data zitten, dus het zou zomaar kunnen dat je naast de aanschaf van Wolfenstein II, ook nog een SD kaart zult moeten kopen.

Wolfenstein II kwam in oktober 2017 uit en werd al snel een van de meest besproken games van dat jaar. De reviews waren dan ook enorm lovend. Vooral de verhaallijn werd veel geprezen. Het fysieke exemplaar van de game zal in de Verenigde Staten zo’n 60 dollar gaan kosten. Wat de precieze prijs hier gaat worden is dus niet duidelijk. Spelers kunnen waarschijnlijk rekenen op 50 tot 60 euro.

De game zal ook gebruik maken van motion controls. Deze zullen waarschijnlijk redelijk beperkt blijven zoals dat bij Doom het geval was. Toch zou dit een pluspunt kunnen zijn. De on the go ervaring van deze game zal dan waarschijnlijk ook alleen maar toevoegen aan de algehele ervaring. Bethesda werkt dan ook hard aan het optimaliseren van de game. Over DLC werd echter niet gesproken. Er lijken vooralsnog dan ook geen plannen om de DLC van de game ook naar de Nintendo Switch te brengen.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek