SK Telecom T1 wint LoL World Championship 2016

World Championship 2016

Het was voor beide teams een moeilijke serie van games, maar na een serie van vijf games wist SK Telecom T1 met 3-2 te winnen van Samsung Galaxy.

De eerste twee games

De eerste game werd gewonnen door SK Telecom T1. Meerdere fights in deze game werden gewonnen door Samsung Galaxy, maar SK Telecom T1 wist turrets en objectives te pakken waardoor ze de leiding namen in gold voor hun team.

De tweede game was meer eenzijdig, SK Telecom T1 kreeg veel picks en had controle over de game. SK Telecom won de game met 20 tegen 3 kills en sloopte de nexus na 31 minuten en 22 seconden.

Game drie – De langstdurende game in de World Championship 2016

Het leek erop de SK Telecom T1 de derde game ook zou winnen, totdat er een fight uitbrak bij Baron. Hierbij was Faker de enige champion die dood ging in de teamfight. Vervolgens probeerde Samsung Galaxy baron weer te pakken maar ging SK Telecom T1 de teamfight aan zonder Faker. Hierbij vielen er geen kills in de fight aangezien beide team zich terugtrokken nadat Faker respawnde en naar de fight kwam lopen. Samsung wist uiteindelijk een laatste teamfight te winnen waar SK Telecom T1 de Baron buff wist te pakken en hier wist Samsung Galaxy een turret en twee inhibitors uit te pakken. Op 67 minuten in de game probeerde Bengi en Faker de Elder Dragon te killen maar werd weg gesmite door Ambition. SK Telecom T1 ging vervolgens nog een fight aan bij Baron maar trok zich daarvan terug zonder spelers te verliezen. Hierdoor kon Samsung Galaxy Baron pakken. Ze pushten de base van SK Telecom T1 in. De game werd na 71 minuten en 16 seconden gewonnen door Samsung Galaxy en is hiermee de langst gespeelde game van League of Legends World Championship 2016.

De langst gespeelde game in de geschiedenis van World Championship duurde 71 minuten 30 seconden. Deze match werd gespeeld tussen Fnatic en OMG op World Championship 2014.

Game vier

Het ging gelijk op tussen de twee teams, totdat er een fight ontstond tussen de teams en SK Telecom T1 drie spelers verloor: Faker, Bang en Wolf. Hierdoor pakte Samsung Galaxy de Baron buff en begon te pushen. Ze pakten twee inhibitors. SK Telecom T1 kwam hier nog van terug maar toen Samsung Galaxy een tweede Baron kill probeerde te forcen pakte CuVee de kill op faker waardoor SK Telecom T1 niet veel meer kon doen en moest terugtrekken van de fight. De game ging nog steeds gelijk op, maar Samsung Galaxy begon aan een laatste fight bij de Elder Dragon. Vanuit hier kreeg Samsung Galaxy controle over de game en konden ze de game uiteindelijk winnen na 45 minuten en 58 seconden

De beslissende game

De score was 2-2. Winnen betekende het winnen van World Championship 2016.

Na de eerste 15 minuten van de game stond de score 4-4 met kills en hadden beide teams 1 turret van elkaar. De game ging gelijk op en dat kon maar één ding betekenen. De rest van de match zou nog heel veel gaan beloven. tot 36 minuten in game bleef het gelijk op gaan, Kills, gold on turrets waren een beide kanten gelijk of maar een heel klein verschil. op 36 Minuten en 39 Seconden kwam hier een verschil in toen SK Telecom T1 de kill op Baron Nashor kreeg en hieruit een kill op Crown kreeg. Ze pakte hierna gelijk de Elder Dragon. Wat eerst een voorsprong van nog geen 300 gold was werd al snel binnen een minuut een 3000 goldlead en toen SK Telecom T1 Baron Nashor voor een tweede keer doodde, werd de gold lead al snel 10000. vanuit hier pakte SK Telecom T1 2 inhibitors en gingen terug naar base, maar ze waren nog niet klaar en kwamen na hun recal vervolgens terug met de laatste 25 seconden van hun Baron buff voor de laatste inhibitor turret en inhibitor.

Na een laatste Elder Dragon en siege wist SK Telecom T1 de game te winnen na 49 minuten en 8 seconden.

Het ging hard tegen hard maar uiteindelijk was SK Telcom T1 het team dat de winst behaalde. In de afgelopen vier jaar hebben ze drie keer het World Championship gewonnen.

Worlds 2016 winnaar

Wat vind jij van de finale match van League of Legends World Championship 2016? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek