World of Warcraft: Battle for Azeroth bekend gemaakt

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Vandaag heeft Blizzard tijdens Blizzcon de nieuwe World of Warcraft expansion aangekondigd. Deze expansion zal World of Warcraft: Battle for Azeroth gaan heten.

De val van de Burning Legion ging gepaard met een aantal verschrikkelijke incidenten. Deze incidenten hebben de haat en rivaliteit tussen Alliance en Horde alleen maar vergroot. Blizzard heeft vandaag World of Warcraft: Battle for Azeroth aangekondigd tijdens de openingsceremonie van Blizzcon. In deze expansion gaan de helden van Azeroth op zoek naar nieuwe bondgenoten om ze te helpen de oorlog te winnen. Samen met deze bondgenoten gaan we op zoek naar resources en vechten we op verschillende fronten. Deze gevechten zullen gaan bepalen wie Azeroth gaat leiden in de nu nog onzekere toekomst.

Nieuwe continenten

De Alliance zal zich in deze nieuwe expansion gaan vestigen op het eiland Kul’Tiras. Hier gaan ze op zoek naar nieuwe bondgenoten, ontdekken ze waar Jaina Proudmoore vandaan komt en zullen ze zich gaan voorbereiden op de oorlog die er aan komt.
De Horde zit ook niet stil. Zij vestigen zich op het continent Zandalari, en zullen ze gaan samenwerken met de Zandalari Trolls. De Horde zal zich hier natuurlijk ook gaan voorbereiden.

Allied Races

Hier en daar werden al rumors verspreid dat de nieuwe expansion Allied Races(*) zouden gaan krijgen. Deze rumors zijn vandaag bevestigd geworden. In World of Warcraft: Battle of Azeroth krijgen Horde spelers de mogelijkheid te gaan spelen als Highmountain Tauren, Zandalari Trolls en Nightborne. Alliance spelers kunnen het gevecht tegen de Horde aangaan met Void Elves, Lightforged Draenei en Dark Iron Dwarves.

(*)Allied races dienen unlocked te worden d.m.v. een questchain.  

Plunder de eilanden van the Great Sea

Ontdek samen met je nieuwe bondgenoten verscheidene eilandjes van Azeroth die nog niet op de kaart staan. Overwin je vijanden en behaal je objectives in een groep van drie. Samen met deze groep ga je de race aan met je rivalen of enemy players om de resources op dit eiland te verzamelen. Deze resources zullen je helpen je vijand te verslaan en een stapje dichterbij de overwinning van de oorlog te geraken.

Warfronts

In de nieuwe expansion zal gebruik gemaakt gaan worden van Warfronts. Je speelt hier met 20 andere spelers samen om een strategische plek op het slagveld op te eisen. Verzamel resources om je troepen te versterken, en leid vervolgens je troepen richting de aanval op verscheidene objectives. Tevens ga je samen met je teammates en je troepen het gevecht aan met de commandant van de vijand. Deze nieuwe PvE modus is geïnspireerd door klassieke Warcraft RTS Battles.

Titanic Might

Terwijl je de eilanden Kul’Tiras en Zandalari ontdekt ga je tevens op zoek naar resources. Een van deze resources heet Azerite. Dit is een zeer waardevolle resource die ontstaan is door de Legion.
Deze resource kun je gebruiken om je nieuwe artifact necklace, The Heart of Azeroth, sterker te maken.

Level cap

Zoals met iedere expansion die Blizzard tot nu toe uitgebracht heeft gaat ook nu de level cap omhoog. In World of Warcraft: Battle for Azeroth kun je je characters gaan trainen tot level 120.
Herleid de corruptie van de Blood God naar de Underrot, ontdek de geheimen van een lang verloren Titan Vault en ontsnap uit de Drust Realm of the Dead tijdens je quests voor de volgende 10 levels. Het houdt echter nog niet op wanneer je level 120 bent. Je hebt de mogelijkheid jezelf sterker te maken door nieuwe World Quests, raids, dungeons en meer.

Cross-realm Communities

In de nieuwe expansion kun je samen komen met spelers met dezelfde interesses in cross-realm Communities. Hier kun je strategieën uitwisselen met spelers die dezelfde class spelen, handel bespreken met auction house handelaren en je sociale kring verbreden.

Cinematic trailer

Het is voor het eerst dat Blizzard de cinematic trailer van de nieuwe expansion al bekend maakt tijdens een conventie. Wij hebben deze tijdens Blizzcon mogen bekijken, en ik moet zeggen dat het er veelbelovend uit ziet!

Om meer te ontdekken over wat er komen gaat kun je hier de officiële website van World of Warcraft: Battle for Azeroth bezoeken. Laat je ons weten wat je van de nieuwe expansion vind? 

 

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek