World of Warcraft terug op 10 miljoen abonnees

World of Warcraft

In een interview met het Poolse maandblad ‘Pixel’ heeft Tom Chilton, Lead Game Designer bij Blizzard Entertainment, laten weten dat er op dit moment weer tien miljoen actieve abonnees zijn in World of Warcraft.

Twaalf miljoen actieve spelers had World of Warcraft op een moment. Tegen het einde van 2015 waren het er nog maar vijf en een half miljoen. Vanaf dit moment is Blizzard gestopt met het delen van gegevens omtrent het aantal abonnees. Dat ze weer een hoog nummer in abonnees aankondigen is een teken dat Blizzard tevreden is met de kant die ze op gaan in hun nieuwe uitbreiding: Legion

“You peaked at 12m users. At the end of 2015 it was only 5.5m and then Blizzard just stopped releasing the statistics. Could you tell me approximately how many users are paid subscribers right now?

Currently, it’s around 10.1m. You know, it’s difficult to say what the future will bring. We have an internal competitor – Overwatch but it’s possible it’ll get even higher than 12mil. There are plenty of potential takers and there are over 100mil WoW accounts.”

Waar Warlords of Draenor de uitkomst had moeten zijn op de lange en pijnlijke duur van Patch 5.4, beter bekend als SoO (Siege of Orgrimmar). Mislukte de poging tot het goedmaken op bijna alle fronten. De manier van levelen was beter, leuker, maar veel te kaal. Te weinig content. Te veel fouten. World of Warcraft fans hadden niet zo lang gewacht op een slappe uitbreiding als Warlords of Draenor.

Door de plannen wat aan te passen konden ze het vuur enigszins weer aanwakkeren met Hellfire Citadel. Een klein voorproefje op Legion. De uitbreiding die World of Warcraft weer op de kaart zet door Illidan Stormrage en zijn Demon Hunters toe te voegen en de oorlog tegen de Burning Legion voort te zetten op een veel grotere schaal.

Het lijkt er op dat Legion een groot succes is (tot nu toe). De uitbreiding krijgt zeer goede recensies en na de geflopte Draenor uitbreiding voelt Legion aan als een meer dan waardige uitbreiding. Dit valt dus ook af te lezen aan het aantal actieve abonnees op dit moment.

Wij gaven Legion een 8. Onze review kun je hier teruglezen

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek