World of Warcraft: meer patches in plaats van jaarlijkse xpacs

World of Warcraft

Ook al is de Legion expansion pas geleden uitgekomen laat Blizzard toch een hoop weten over de toekomst van World of Warcraft. Dit keer niet in de vorm van jaarlijkse expansions, maar een meer ”steady stream of content” door middel van grote, kleine en middelgrote patches.

Zoals je al eerder kon lezen in de patch 7.1.5 en 7.2 details, zal Blizzard al snel na BlizzCon beginnen met micro-holidays. Deze holidays draaien niet altijd om rewards, maar soms ook gewoon om het hebben van lol en socialer te worden in WoW. Blizzard doet dit ook om al een beetje het idee van de content stroom te laten zien. Ze laten weten dat het niet meer draait om jaarlijkse expansions, maar om die vloeiende stroom aan gameplay, story en meer.

World of Warcraft patch

Blizzard zal ook niet meer jaarlijkse expansions gaan beloven omdat het gewoon niet meer gaat gebeuren. Iets wat het bedrijf geleerd heeft is dat de focus op de huidige expansion belangrijker is dan het pushen van een nieuwe. Vooral omdat de Legion expansion zo veel kanten op kan gaan. Hiervoor in de plaats wordt er gekozen voor de spelers en hoe de spelers de game moeten ervaren. Het is moeilijk, maar ze gaan het doen!

Na het fiasco dat Warlords of Draenor heet is World of Warcraft ook wel toe aan een expansion die met beide benen op de grond kan blijven staan en dus ook het aantal dagelijkse spelers op pijl houd. Ze lieten al weten dat er meer raids, story-content en een boel andere mooie dingen onderweg zijn. Laten we hopen dat dit zorgt voor nog een lange en leuke tijd in Legion.

Wat vind jij van de beslissing om meer focus te leggen op content in de huidige expansion door middel van story, gameplay en andere patches? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek