WRC 5 is vanaf nu beschikbaar

Big Ben Interactive en Kylotonn Games hebben WRC 5 officieel gereleased voor de Benelux en Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. WRC 5 staat in het teken van het WRC seizoen 2015. Je kunt met alle Rally Wagens op alle tracks uit het 2015 seizoen racen. Van Gravel tracks in Portugal, tot de sneeuw wegen in de bossen van Finland. Of dit de Rally game wordt van 2015, dat is nog maar afwachten.

WRC 5 World Rally Championship die inmiddels in verschillende landen verschenen is op de Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3, Playstation Vita en voor de PC wordt in de overige landen verwachten op 16 oktober. Waarom men gekozen heeft voor deze strategie blijft een beetje onduidelijk. Met WRC 5 is het mogelijk om 65 verschillende stages te rijden op alle 13 tracks van het WRC seizoen 2015, dit houdt dus in vijf stages per track. Hierbij zijn ook de classics onder het rally racen zoals El Condor in Argentinië, Ouninpohja in Finland en Hafren in Wales. Alles bij elkaar is het meer dan 350km aan stages en special stages binnen WRC 5.
Daarnaast zijn de meest bekende Rally rijders van dit moment zoals Sébastien Ogier, Robert Kubica en Kris Meeke toegevoegd aan het spel. Jammer is wel dat niet alle rijders zijn toegevoegd ondanks dat de benodigde licenties door de FIA zijn afgegeven aan de ontwikkelaars.
WRC 5 vraagt niet veel van je computer. De onderstaande gegevens zijn de wel bekende “Recommended” systeem requirements:

  • OS: Windows® 7 / Windows® 8
  • Processor: Intel® Core i5 2500/AMD FX 8150
  • Memory: 8 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GTX780/Radeon R9 290
  • DirectX: Version 11
  • Network: Broadband Internet connection
  • Hard Drive: 25 GB available space
  • Sound Card: DirectX Compatible Soundcard

21436713214_4f983f1a62_h 21871382650_fc704135f8_h
Zelf heb ik WRC 5 inmiddels aangeschaft en ook al gespeeld. Eerlijk gezegd heb ik gemengde gevoelens overgehouden aan de game. De graphics van het spel zien er goed. Maar dat is het dan wel zo’n beetje. De Rally Tracks zijn breder dan dat ze in het echt zijn. En de AI en physics zijn niet echt best te noemen. Laten we hopen dat dit met de eerst volgende update verholpen is. Echter moet er wel opgemerkt worden dat de game niet veel vraagt qua systeem eisen en dat ook de Low-Budget gamers onder ons het spel moeiteloos zouden moeten kunnen spelen.

Het spel is verkrijgbaar in de steam store en kost op dit moment €35,99 wat vinden jullie van WRC 5 laat het weten in de comments!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek