Xbone One best verkochte console voor derde maand op rij

Xbox One S

In Amerika is de Xbox One voor de derde maand op rij de best verkochte console. Dit is allemaal begonnen vanaf het moment dat Microsoft de Xbox One S is de schappen plaatste. Vreemd genoeg zorgt de Playstation 4 Slim niet voor een verandering.

Er werd verwacht dat er geen derde maand aan zou komen voor Microsoft aangezien de Playstation 4 Slim op de markt werd gebracht. Maar het blijkt dat dit nauwelijks impact heeft gehad op de situatie. Voor de derde maand op rij verkoopt de Xbox One het beste. De meest voornamelijke reden hiervoor is door de 4K support die de Xbox One S al biedt.

Volgende maand verschijnt de Playstation 4 Pro in de schappen. Naar verwachting zal het dan over zijn met de pret voor Microsoft. Dan zouden ze weer en jaartje moeten wachten tot Project Scorpio het daglicht zal gaan zien.

De best verkochte First Party game van Microsoft is daarnaast Forza Horizon 3. Nintendo of Sony kwamen in deze periode niet met een soortgelijke game aan waardoor deze titel het erg goed heeft gedaan tijdens de release.

Toch zijn de aantal verkochte consoles de afgelopen periode minder dan de vorige maanden. De reden hiervoor is natuurlijk de release van de Playstation 4 Pro in november. Maar ondanks de lagere cijfers ‘wint’ Microsoft het nu toch nog eventjes op het aantal verkochte exemplaren.

Heb jij ook een Xbox One S in huis gehaald? Wacht je op de Playstation 4 Pro, of op Project Scorpio? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek