Xbox bestaat 15 jaar

E3

15 jaar geleden had Microsoft het plan om zich te mengen in de console oorlog. Vandaag de dag zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken en behoren ze tot de grote drie. Xbox is een groot merk geworden welk de gaming wereld voor altijd heeft veranderd.

Halo, Gears of War en Live is een kleine greep uit wat Microsoft ons de afgelopen jaren gebracht heeft toen zij voor het eerst de gaming markt in stapten. In die tijd is er veel veranderd want met de originele Xbox was bijvoorbeeld online gamen nog niet zo aanwezig als vandaag de dag. Links bovenin het plaatje zie je de eerste console. Toch zag deze er niet altijd zo uit. Het prototype was namelijk heel anders: Kijk maar naar dit filmpje.

Xbox 360

De 360 was een enorm succes voor Microsoft en verzekerde het bedrijf van een plekje in de gaming industrie.  Het bedrijf had deals voor Call of Duty en FIFA en volgens veel gamers was het mede door de controller dat de 360 de plek was om goed te gamen. Xbox Live was volgens vele ook een stuk beter onderhouden als PSN dit was. Dit was ook de tijd waarin Gears of War uit kwam exclusief voor de 360. Een klassieker die het genre op ze kop zette. Het was niet allemaal mooi nieuws. De 360 werd geplaagd door een enorm uitval percentage, de RRoD. Veel consoles gingen hier stuk aan. Deze generatie kende ook de launch van de Kinect. Een mooi idee wat eigenlijk nooit helemaal eruit is gekomen naar mijn mening maar het was bijzonder voor zijn tijd en gedurfd om ook die gamersgroep aan te willen spreken.

Xbox One

De One kende een hele lastige start door zijn focus op entertainment maar met de komst van de Xbox One S lijkt Microsoft terug te hebben gevonden waar het over gaat, vette games. De Xbox One is een enorm mooie console met de entertainment opties die je van nu mag verwachten en de Slim variant is voor mij persoonlijk ook nog eens de mooiste console ooit uitgekomen.

Wat de volgende 15 jaar gaat brengen voor Microsoft en Xbox is nog zien. Maar wat een geschiedenis hebben ze al neergezet. Wat zijn jouw ervaringen met het Xbox merk? Laat het ons weten!

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek