Xbox Major Nelson teaset grote aankondiging

xboxone

harry hljeb, of beter bekend Major Nelson, is de baas over de reclame afdeling van Microsoft Xbox en werkt al een aantal jaar voor het bedrijf. Hij heeft een keynote gegeven tijdens PAX AUS 2016 en daar heeft hij een aantal vragen uit het publiek beantwoord.

Iemand uit het publiek had de vraag welke game Major Nelson graag Xbox backwards compatible wilde maken. Hij antwoordde hierop dat hij Red Dead Redemption zou hebben gekozen, maar daar bleef het echter niet bij. Hij vertelde namelijk ook dat er een grote aankondiging komt met betrekking tot Xbox BC:

Xbox One S

Though Hryb understandably didn’t reveal too much in the way of future titles, he did state there’s a “huge announcement” coming for backwards compatibility when the system celebrates its first birthday on 12 November.

Het Backwards Compatible systeem van Xbox zorgt ervoor dat zij iets hebben dat niet in de handen is van PlayStation. Dit werd vorig jaar tijdens de E3 aangekondigd en werd met veel positieve reacties ontvangen. Sinds die tijd is Microsoft bezig geweest met deze feature en heeft het steeds meer games toegevoegd. Het is nu zo dat de Xbox Games with Gold elke maand worden uitgegeven en hier zitten ook normale Xbox games bij. Deze zijn vanaf nu altijd Backwards Compatible voor de Xbox One. Daarnaast heeft Microsoft een aardige klapper gemaakt door net voor de aankondiging van Red Dead Redemption 2 het eerste deel beschikbaar te maken voor de Xbox One.

Wanneer duidelijk wordt wat er de 12e komt naar de Xbox One zul je dit lezen op de site. Geruchten gaan dat Microsoft de originele Xbox games beschikbaar gaat maken voor de One. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Vind jij BC een leuke feature of speel je liever geen oudere spellen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek