Xbox One best verkochte console in juli

Maanden lang stond de console van Sony op de eerste plek van meest verkochte consoles in Amerika. Tot deze maand, met de komst van de Xbox One S is eindelijk die plek voor Microsoft.

Microsoft haar Xbox One was de best verkochte console en stootte hiermee Sony haar PlayStation 4 van een lange eerste plek. In een statement gemaakt door Microsoft zeggen zij het volgende:

“Honored that Xbox One was the best-selling console in the U.S.” for the month, and the hours gamers spent on all Xbox consoles across the globe “were up 18 percent” over the same period last year.”

Hier zeggen zij voordat de NPD van deze maand uitkomt dat Xbox One de best verkochte console is in Amerika. Maar ook dat spelers de meeste uren hebben gespeeld deze maand op Xbox consoles wereldwijd. Dit percentage is achttien procent omhoog gegaan als we dit vergelijken met vorig jaar.

Xbox One S

Oktober 2015

Het is al even geleden dat de console van Microsoft op de eerste plek stond in Amerika. De console stond voor het laatst namelijk in Oktober van vorig jaar bovenaan. Dit kwam mede door de komst van Halo 5: Guardians. Dat betekend dus dat Microsoft al acht maanden lang niet op de eerste plaats heeft gestaan.

Xbox One S

de onttroning van de PlayStation 4 kan makkelijk verklaard worden. Microsoft heeft namelijk een nieuwe console op de markt gebracht, de Xbox One S. Een kleinere, betere variant van de Xbox One, welk 4K kan upscalen en 4K video’s kan afspelen. De console schijnt het goed te doen want de enige versie die nu verkrijgbaar is, de 2TB versie, is uitverkocht in de U.K. en bijna in Amerika. Het is dus nog even afwachten of Microsoft dit momentum kan vasthouden, maar tot die tijd staan ze in ieder geval weer even bovenaan.

Wat vindt jij van de Xbox One S? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek