Xbox One gaat muis en toetsenbord ondersteunen

Xbox Xbox One Microsoft Update

Binnenkort kunnen de Xbox One spelers hun games ook gaan ervaren zoals veel PC gamers dat doen, ouderwets maar vertrouwd met een muis en toetsenbord! Microsoft wilt het gaan integreren maar de keuze ligt bij game developers of zij dit ook ondersteunen in hun games.

Voor een lange tijd is een klein deel van de console community al met een muis en toetsenbord aan het spelen. Dit gebeurt echter via een emulator die deze apparaten zien als een joystick.

Microsoft heeft een tijdje geleden beloofd dat de ondersteuning voor deze apparaten eraan kwam. Echter is er een tijdje geen nieuwe informatie vrijgekomen. Op PAX West heeft Xbox laten weten dat de Xbox One toch muis en toetsenbord gaat ondersteunen. Er zijn wel nog problemen, namelijk dat muis en keyboard gebruikers een betere hand hebben dan joystick gebruikers.

Microsoft is een voorstander, hoe zit het dan met de game developers? Volgens Microsoft ligt de keuze bij hen. De console community is al een lange tijd naar deze ondersteuning aan het vragen. Het lijkt er dan op dat games die deze support meenemen ook meer games gaan trekken, bijvoorbeeld veel First Person Shooters.

“If you have a competitive game, people probably are going to want the choice to say I’ll play with other keyboard and mouse people or I’ll play only with controller people, or that I’ll play with any of those, so you’ll see our first games supporting keyboard and mouse soon; I can’t announce what that is, but soon. And then based on developer interest, they’ll choose to do keyboard and mouse going forward, or not.”

– Mike Ybarra, Xbox Director.

Er zijn wel al games “speelbaar” met muis en toetsenbord. Bezitters van de digitale versie van Gears of War 4 kunnen het spel tevens ook spelen op PC. De game werkt prima met muis en toetsenbord en support ook cross-play zodat je met je Xbox matties kan gamen!

Kijk jij uit naar de ondersteuning van Xbox? Laat het ons weten!

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Nephilim

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek