Xbox One krijgt grote update

Xbox Xbox One Microsoft Update

Xbox gaat binnenkort een grote update uitrollen die veel nieuwe elementen naar de Xbox One zal brengen. Wanneer deze update vrij gaat komen is nog niet duidelijk maar we weten wel al wat er allemaal komen gaat.

Een van de grotere aandachtspunten van deze update is toch wel de hogere resoluties die de Xbox One zal gaan ondersteunen.

1440P zal gaan komen voor games en media. Met een resolutie van 2560×1440, zit je 1,5 miljoen pixels meer dan de standaard Full HD. Een stuk scherper dus maar nog net geen 4K.

Natuurlijk heb je wel de juiste monitor of televisiescherm nodig om deze resoluties te kunnen draaien.

Verbeterde audio

Resolutie veranderingen zijn niet de enige nieuwe dingen, Xbox heeft ook aandacht besteed aan het audio aspect.

Zo kan de consument nu de game audio balanceren met de muziek die afgespeeld wordt via Spotify of andere services. Dit kan allemaal via de Guide aangepast worden.

Ook zal de console nu “Spatial Audio” ondersteunen. Dit betekend dat mensen die de console met een surround sound systeem hebben gekoppeld, meer diepte zullen krijgen op het gebied van audio. Xbox heeft gezegd dat zij dit deel helemaal opnieuw hebben opgebouwd.

Een live streamer trollen?

De kop hier boven zegt het goed, met de nieuwe update kun je iemand die live streamt op Mixer.com trollen.

Xbox heeft namelijk een mogelijkheid toegevoegd om de streamer zijn controller te laten zien aan de kijkers.

Dit is nog niet alles, zoals Playstation Share Play kan de streamer zijn controller ook overgeven aan iemand anders. Dit betekent dus op helpvolle situaties waarbij een game samen verslagen kan worden of iemand die je compleet zit te pesten in-game!

xbox streamer troll mixer

Microsoft Edge rework

De Internet browser van deze spelcomputer krijgt ook een andere maar “modernere” look.

Microsoft heeft beloofd dat er nu een “Favorieten” en “Geschiedenis” tab bij zullen komen. Dit zou alles makkelijker maken om te besturen met een controller.

Ook kan de gebruiker nu bestanden downloaden via Microsoft Edge. Alle gedownloade items zullen terug te vinden zijn in de “File Explorer” applicatie.

Xbox Club extra mogelijkheden

Voor Xbox One Club administrators is het met de nieuwe update mogelijk om club members te filteren op Reputatie, Gamerscore en “Aanbevolen door andere leden”.

Ook zullen de club feeds upgedate worden met een mogelijkheid tot kiezen van “What’s Hot?” en “Top Posts”.

Reacties op posts van andere gebruikers kan ook uit worden gezet door de originele poster.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek