Xbox One S krijgt geen Kinect port

Xbox One S

Toekomstige Xbox One S eigenaren die gebruik willen maken van Kinect zullen een adapter moeten kopen. General manager van Xbox marketing Matt Lapsen legde uit dat Kinect wel zal wel werken met de nieuwe, dunne Xbox One. Via een USB adapter kan Kinect alsnog worden aangesloten. Eigenaren van de originele Xbox One zullen via een Xbox support page een gratis adapter kunnen krijgen.

Door de serial numbers van de originele Xbox One, de nieuwe Xbox One en het Kinect apparaat door te geven, zullen spelers de adapter, waarvan de prijs rond de 50 dollar zal liggen, gratis ontvangen. De Xbox One S werd op de E3 tijdens de persconferentie van Microsoft aangekondigd. De nieuwe console zal HDR en 4K video en andere nieuwe features ondersteunen. Toekomstige eigenaren zullen de keuze kunnen maken uit drie verschillende modellen: een 500GB versie, een 1TB versie en een 2TB versie. Een standaard voor de console zal apart verkrijgbaar zijn. De nieuwe console zal verpakt zijn met een controller maar spelers kunnen de nieuwe controllers ook los kopen. De Xbox One S zal zo’n 40% kleiner zijn dan de originele console. De power brick zal nu onderdeel van de console zelf zijn. De Xbox One S zal rond augustus een release krijgen.

Xbox One S

Ook project Scorpio werd besproken. Dit zal een nieuwe Xbox One console worden. Project Scorpio zal zich richten en geschikt zijn voor het speler van virtual reality titels. Deze zal echter pas in 2017 uit komen.

Daarnaast kondigde Microsoft custom controllers aan. Spelers zullen deze zelf kunnen ontwerpen aan de hand van kleuren en graveringen in de Xbox design lab. Er zullen 8 miljoen verschillende combinaties mogelijk zijn. Via deze link kun je de design lab alvast uitproberen. De nieuwe controllers zullen iets anders worden dan de originele en zullen textured grips, verbeterde wireless range en Bluetooth support krijgen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek