Xbox One verkoop stijgt enorm in UK door het slim model

Xbox One verkoop stijgt

Xbox One verkoop cijfers stegen in de United Kingdom met ongeveer 989 procent. De dramatische stijging zal waarschijnlijk door de Xbox One S komen. De Xbox One bezat 71 procent van de console hardware markt voor de week die op 24 september eindigde. Vorig jaar was dit een stuk minder. PLaystation 4 verkoop cijfers stegen met 22 procent. Ook Sony releasde een Slim versie. Dit lijkt weinig te hebben uitgehaald.

Wanneer we de verkoop cijfers in de launch week vergelijken, staat Microsoft met zo’n 361 procent hoger dan Sony. Mogelijk is het succes van de Xbox One S te danken aan de FIFA 17 bundle. Microsoft bracht deze bundel vorige week uit. De game zelf kwam vandaag pas uit in de U.K.. Spelers konden de game toch spelen met de bundel. Dankzij een EA Acces Membership werd het vroegtijdig spelen mogelijk. Marketing manager Harvey Eagle merkt op dat het geweldig is om te zien hoe goed beide de Xbox One S en FIFA 17 het doen bij fans. Daarnaast merkt hij op dat 4K UHD Blu-ray en 4K video straming goed zijn ontvangen en dat er bijna geen betere upgrade is op dit moment.

Xbox One S verkoop stijgt

Microsoft doet het over het algemeen ontzettend goed de laatste tijd. Niet alleen in de U.K.. De Xbox One werd in de Verenigde Staten in juli en augustus meer verkocht dan de PS4. Of Microsoft deze winning streak kan verlengen is niet duidelijk. De NPD data voor september is namelijk pas in oktober beschikbaar. Het zou goed kunnen dat er een derde maand in zit voor Microsoft.

 

 

De Xbox One S is 40 procent kleiner dan de standaard versie. Daarnaast heeft de console een 4K ultra HD Blue-ray speler. Op dit moment is dit dan ook de enige console die over deze functie beschikt. Spelers zullen echter moeten beschikken over een 4K TV om de functie optimaal te benutten. Daarnaast ondersteunen niet alle games HDR. Forza Horizon 3 en Gears of War 4 zullen dit in ieder geval wel doen.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek