Yooka-Laylee krijgt switch release date

Yooka-Laylee switch release

Yooka-Laylee zal op 14 December op Nintendo Switch verschijnen. De game zal voorlopig een digital download only release krijgen. Of er een physical copy komt moet nog aangekondigd worden. 

Daarnaast is er goed nieuws voor Kickstarter backers. Mensen die de game hebben gesteund op Kickstarter en daar aangaven een Wii U versie te willen maar later toch voor de Switch versie kozen zullen een code op de dag van release krijgen. De rest van de backers heeft natuurlijk hun geld terug kunnen krijgen.

De Wii U port is er namelijk nooit gekomen. Wat daarvoor precies de reden is werd nooit duidelijk gemaakt. Playtonic sprak destijds over onvoorziene technische problemen waardoor een Wii U port onmogelijk zou zijn.

Yooka-Laylee switch release

Playtonic heeft deze keer direct met Nintendo en Unity samengewerkt om de game te optimaliseren. De nieuwe versie van de game zal in docked mode op 900p runnen. Voor handheld mode zal dat 600p zijn. Playtonic beweert dan ook dat dit de beste versie van de game is dankzij de optimalisatie die heeft gezorg voor stabielere frame-rate.

De Switch Yooka-Laylee versie voegt ook een internal achievement system toe. Het achievement systeem is geheel custom omdat de Switch geen eigen achievement system heeft. De achievements lijken echter gebaseerd te zijn op de achievements en trophies van de Xbox en Playstation versie. De game zal ook single Joy-Con mode ondersteunen voor de acht verschillende multiplayer arcade games. De grote patch die de andere versies pas na release kregen zal bij de Switch versie er al bij zitten. De patch voegde nieuwe camera controls, betere signposting en andere tweaks toe.

Dit zal dan ook de laatste versie van Yooka-Laylee zijn. Playtonic is klaar met het project maar heeft nog geen uitspraken gedaan over wat er dan zal volgen. De reviews van Yooka-Laylee waren over het algemeen positief.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek