YouTube krijgt subscription

HERE TO TAKE YOUR MONEY. Veel mensen zagen het waarschijnlijk al aankomen, maar YouTube krijgt net als bijvoorbeeld Spotify een manier om reclames te skippen en offline videos te kijken, namelijk: YouTube Red

Sterker nog, de YouTube Red functie gaat samen met Google Play Music, dus abonneer je je op Red krijg je meteen Google Play Music erbij. Ook krijgt YouTube een eigen muziek app erbij. YouTube Red zal ook een functie hebben om je video’s dus te downloaden zodat je deze later offline kunt bekijken, je hebt hierbij de keuze om hem in een tijdelijk archief op te slaan.

Google zegt dat de YouTube music app een hele nieuwe ervaring zal gaan worden voor de luisteraars. Je tikt een artiest of liedje aan dat jij leuk vind en je laat je leiden door een op dat moment in elkaar gezette playlist. De bedoeling is dat jij ook kunt aangeven welke stijlen jij graag beluisterd, of welke artiesten, albums en losse liedjes. Stel je eigen playlist samen of laat de app er één voor je maken. Deze app moet jou, de luisteraar, zich vrij laten voelen in wat jij wilt zien/luisteren.

De service zal vanaf 28 oktober volledig beschikbaar zijn en iedereen kan één maand gratis aanvragen, je kent het wel.. Geef ons ‘alvast’ je bankgegevens en je kunt opzeggen wanneer je wilt, natuurlijk allemaal trucjes om je aan te melden. YouTube Red zal ook exclusieve shows krijgen met PewDiePie, CollegeHumor en anderen namen die later bekend gemaakt zullen worden. Deze twee shows zullen ergens in 2016 hun debuut maken.

Ik persoonlijk vind dat er veel te veel apps en programma’s tegenwoordig een subscription aanbieden. Ik snap dat je uiteindelijk zelf bepaald of jij je abonneert, logisch ook.. Maar toch ben ik er sceptisch over. Je zou dan toch zeggen dat die bedrijven genoeg geld in hun laatje krijgen.

Wat vind jij van YouTube Red, YouTube Music en de service in het algemeen? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek