Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Today well fly Guildwars2 MMORPG Gaming Griffon Mount
  1 dag ago
 • Vandaag spelen we de open beta van Total War Arena
  1 dag ago
 • theaveragehordeplayer is going to spend her day playing some World
  1 dag ago
 • Het is alweer weekend Maar wat gaan we spelen? Een
  2 dagen ago
 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  1 week ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  1 week ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  2 weken ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  2 weken ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  2 weken ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  2 weken ago

Advertentie

Zelda en nieuwe Pokémon game in de maak voor smartphones

Breath of the Wild

Het lijkt er op dat Nintendo van plan is om The Legend of Zelda terug te laten keren op de smartphones en tablets. Althans, als we de Wall Street Journal mogen geloven. Zij beweren namelijk dat Nintendo een Zelda game en een nieuwe Pokémon game aan het ontwikkelen zijn voor mobiele apparaten.

Bronnen van Wall Street Journal hebben gemeld dat The Legend of Zelda voor smartphones een release zal krijgen na de Animal Crossing smartphone game. De Animal Crossing game staat volgens de bronnen gepland voor het tweede halfjaar van 2017. Nintendo heeft eind januari al vastgesteld dat Animal Crossing vertraagd zou zijn tot in ieder geval april dit jaar.

DeNa, Nintendo’s Japanse mobile partner zou de smartphone game van The Legend of Zelda aan het ontwikkelen zijn. Maar zowel DeNa als Nintendo hebben geweigerd om een antwoord te geven nadat ze zijn benaderd door WSJ.

Verder laat WSJ weten dat The Pokémon Company een nieuwe card-based game aan het ontwikkelen is voor mobiele apparaten. Nintendo bezit 32 procent van The Pokémon Company. Ook op deze lekken heeft WSJ geen antwoord op gekregen.

De E3 nadert en vertrouwelijke informatie blijkt tegen de tijd van dit belangrijke evenement moeilijk bewaard te blijven. Het lijkt een logische zet om Zelda naar de smartphones te brengen aangezien het één van de meest populaire franchises is van Nintendo. Het zelfde geldt ook voor Pokémon. De ontzettend populaire Pokémon Go en voorgaande trading card game van Pokémon op de smartphone is een bewijs dat er behoefte is naar meer virtuele monstertjes.

Zie jij graag The Legend of Zelda op jouw smartphone? Welke Nintendo game zal hierop volgen?

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Darkness

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

de Luisterhoek

de Kijkhoek