Zelda en nieuwe Pokémon game in de maak voor smartphones

Breath of the Wild

Het lijkt er op dat Nintendo van plan is om The Legend of Zelda terug te laten keren op de smartphones en tablets. Althans, als we de Wall Street Journal mogen geloven. Zij beweren namelijk dat Nintendo een Zelda game en een nieuwe Pokémon game aan het ontwikkelen zijn voor mobiele apparaten.

Bronnen van Wall Street Journal hebben gemeld dat The Legend of Zelda voor smartphones een release zal krijgen na de Animal Crossing smartphone game. De Animal Crossing game staat volgens de bronnen gepland voor het tweede halfjaar van 2017. Nintendo heeft eind januari al vastgesteld dat Animal Crossing vertraagd zou zijn tot in ieder geval april dit jaar.

DeNa, Nintendo’s Japanse mobile partner zou de smartphone game van The Legend of Zelda aan het ontwikkelen zijn. Maar zowel DeNa als Nintendo hebben geweigerd om een antwoord te geven nadat ze zijn benaderd door WSJ.

Verder laat WSJ weten dat The Pokémon Company een nieuwe card-based game aan het ontwikkelen is voor mobiele apparaten. Nintendo bezit 32 procent van The Pokémon Company. Ook op deze lekken heeft WSJ geen antwoord op gekregen.

De E3 nadert en vertrouwelijke informatie blijkt tegen de tijd van dit belangrijke evenement moeilijk bewaard te blijven. Het lijkt een logische zet om Zelda naar de smartphones te brengen aangezien het één van de meest populaire franchises is van Nintendo. Het zelfde geldt ook voor Pokémon. De ontzettend populaire Pokémon Go en voorgaande trading card game van Pokémon op de smartphone is een bewijs dat er behoefte is naar meer virtuele monstertjes.

Zie jij graag The Legend of Zelda op jouw smartphone? Welke Nintendo game zal hierop volgen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek