Zelf de Mount Everest beklimmen? Bijna!

berg

Virtual Reality, een deur die ons de weg laat zien naar een hele hoop mogelijkheden voor zowel games als andere entertainment onderdelen, simulatoren, sport en ga zo maar door. Het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat wij naar bepaalde plaatsen kunnen reizen waar we altijd wel eens naar toe zouden willen gaan, maar daar niet toe in staat zijn, de Mount Everest bijvoorbeeld?

Je hebt zelf waarschijnlijk nooit de Mount Everest beklommen, niet zo heel gek natuurlijk als je je bedenkt dat er bijna 300 professionele klimmers sinds 1922 zijn omgekomen terwijl zij hebben geprobeerd de top van de berg te bereiken. Het is dus geen makkelijke klus en vergt een hele hoop training, discipline, moed, etc.. Het zou natuurlijk wel tof zijn als wij vanuit onze luie gamestoel eens een kijkje konden nemen naar deze gebergte, of misschien wel de weg naar de top op te zoeken.

Dit zou allemaal zomaar kunnen, nu nog niet, maar op een dag zal dat mogelijk zijn. Dan kun je lekker dit stukje land gaan bezoeken zonder enige risico’s. Hier gaat Sólfar Studios mede voor zorgen, samen met de high-end Virtual Reality systemen. Ze werken op dit moment aan een model van de hoogste berg in de wereld door een hoog gedetailleerde “3D point cloud” van het hele gebied te maken met behulp van meer dan 300.000 foto’s van de berg. Deze zal hierna compleet ontwikkeld worden in Unreal Engine 4 en zal moeten gaan lopen op de High-End Virtual Reality systemen.

Dit leuke grapje zal in de loop van 2016 uit moeten komen. Wie weet kunnen we binnenkort zelfs op vakantie zonder onze luie reet ook maar 10 centimeter te verplaatsen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken, wat denken jullie hierover? Waar zou jij graag naar toe willen gaan met jouw VR bril?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek