Zien we een Playstation 5 aankondiging in 2019?

PlayStation 5

Iedereen heeft het meegekregen; Sony zal niet deelnemen aan E3 in 2019. Daarnaast was er dit jaar geen Playstation Experience in december. Er was te weinig om te laten zien, kregen we te horen.

E3 is nog een ruim half jaar van ons verwijderd en de laatste keer dat we iets significants hebben gezien van Playstation is al een tijdje geleden. Ook E3 2018 was een magere show waarin Sony vooral de focus legde op drie aanstaande games. Er staan nog een aantal games op de planning bij Sony waar we in ieder geval al vanaf weten:

  • Days Gone
  • Ghost of Tsushima
  • Death Stranding
  • The Last of us: Part II
  • Dreams
  • MediEvil

Al deze games zijn aangekondigd voor de Playstation 4, maar er zijn ongetwijfeld nog een aantal games in de maak waar we nog niets van afweten. Waarom de lange stilte en hoe lang houdt deze stilte nog aan? Kojima was niet aanwezig tijdens de Game Awards en ook Sony’s aanwezigheid met nieuwe informatie ontbrak tijdens dit evenement. Zullen we het eerste halfjaar van 2019 nog iets significants te horen krijgen?

Quantic Dream, de ontwikkelaars van onder andere Detroit: Become Human, deelde het volgende via Twitter.

Groot nieuws, binnenkort van de studio die al jarenlang aan Sony’s zijde staat met betrekking tot video games. Gaan we nu al een nieuwe aankondiging krijgen van Quantic Dream? Of zit er iets veel groters achter deze Tweet?

Is de “See you in 2019” hier een grote teaser, of slechts een soort van “gelukkig nieuwjaar”? Aan de andere kant hebben we Shawn Layden op Twitter die ongeveer hetzelfde zegt als het einde in bovenstaande video.

Het kan niet anders dan dat we in 2019 groot nieuws ontvangen van Sony, maar zal het betrekking hebben tot de Playstation 5? Wie weet.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek