ZOMBI gaat multiplatform!

zombui

Ubisoft heeft onlangs aangekondigd te werken aan ZOMBI, wat een upgrade zal worden van de veelgeprezen survival-horror game ZombiU die in 2012 verscheen voor Nintendo’s Wii U. ZOMBI zal als digitale download beschikbaar worden voor de PlayStation 4, Xbox One en PC op 18 augustus, 2015.

Een vlaggenschip uit 2012 van de Wii U, ZOMBI keert terug om gamers uit te dagen op nieuwe platformen om er achter te komen hoe lang zij het kunnen overleven in het vervallen en geïnfecteerde Londen. Voor de tweede keer in de historie zorgt een plaag dat de hele stad wordt gehuld in een dikke mist van dood. Duizenden doden, of nog erger, geïnfecteerde met een ziekte dat nog veel erger is dan dood. Opnieuw nodigt deze angst inboezemende first-person shooter, spelers uit om de horror, chaos en spanning in te duiken die ZOMBI te bieden heeft. Deze nagelbijtende survival ervaring is geoptimaliseerd voor de PlayStation 4, Xbox One en PC, gebruik makend van de krachtige hardware die deze generatie consoles te bieden heeft om gamers een nieuw niveau van horror te laten zien.

Spelers zullen net als in ZombiU de originele en intense elementen terug zien die het spel zo innovatief heeft gemaakt. De bug-out rugzak is een noodzakelijk component voor elke overlevende speler omdat het al je speler zijn tools, inventaris, eerste hulp dozen en kaarten bevatten. Om het risico in ZOMBI iets te vergroten kent het spel “Permadeath” als jouw character dood is, is die dood, of een zombie. Wil je respawnen, dan gebeurt dat in het lichaam van een andere overlever. Je bent dus al je equipment kwijt. Wil je deze terug halen? Dan moet je je oude lichaam die inmiddels rond aan het lopen is opzoek naar hersenen opzoeken en zorgen dat deze opnieuw dood gaat. Voorgoed dit keer. Ga je het dus riskeren om je oude zooi op te halen? Of begin je gewoon lekker opnieuw?

ZOMBI zal de infectie verspreiden op 18 augustus voor Playstation 4, Xbox One en PC. Zombi U is al sinds 2012 beschikbaar voor de Wii U.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek