ZOMBI vanaf nu te downloaden

ZOMBI

ZOMBI is een spel welke is gemaakt voor de PC, PlayStation, Xbox One. Het spel is oorspronkelijk gemaakt voor de Wii U toen deze uit kwam onder de naam ZOMBI U. Ubisoft probeerd via deze weg nieuwe spelers kennis te laten maken met deze geslaagde horror survival games.

Het is 30 november 2012 en de toen zestien jarige mij had zijn verjaardags geld opzij gelegt en maanden gespaard. De nieuwe Nintendo console kwam uit en deze moest ik hebben. Voor Europa was er destijds een exclusieve bundel die Zombi U verpakte met een premium zwarte Wii U inclusief andere speeltjes als de Wii U Pro Controller. Zombi U was de eerste game van zijn soort waar ik mee in aanraking kwam en om deze reden is de game mij altijd bijgebleven. Het was tevens het eerste Wii U spel welke ik mocht spelen en toen werd ik omver geblazen door het niet meer op pauze hoeven te drukken om een item uit je rugzak te pakken. De spanning zat er altijd in en je moest altijd opletten! Wat dit spel zo uniek maakt is dat wanneer een speler game-over gaat hij een ander personage krijgt. Je kunt je spullen terugkrijgen, als je tenminste nog je oude personage terug kan vinden.

ZOMBI

Dat bracht voor Ubisoft natuurlijk een obstakel. Zij moesten deze zelfde ervaring als hierboven overbrengen op consoles welke van zichzelf niet een manier bieden om via een tweede scherm je game ervaring te verleggen. Volgens Ubisoft zelf hebben zij er alles aan gedaan om deze ervaring niet verlore te laten gaan en dat ook andere console spelers vollop kunnen genieten van deze intensieve survival game. Ubisoft heeft ervoor gekozen om het spel alleen digitaal uit te brengen voor de PC, PlayStation 4 en de Xbox One.

ZOMBI is vanaf vandaag te downloaden voor bovenstaande platforms. Durf jij het aan, of ben jij niet zo van dit soort spellen?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek