Zonder ook maar één schot te lossen

Soms moet je even een break nemen van het spelen van Battlefield 1. Dat vinden wij soms ook wel eens lastig, maar in plaats van een avondje online kun je binnenkort naar de bioscoop. En wel naar Hacksaw Ridge, geregisseerd door Mel Gibson.

De gelijkenis die Hacksaw Ridge en Battlefield 1 hebben, is dat beiden over oorlog gaan. Het verschil is ongeveer 25 jaar. Twee totaal verschillende oorlogen. Battlefield 1 is er op gericht om vooral samen te spelen, dat kan met name in een squad waarbij de medic misschien wel de belangrijkste class is. Laat Hacksaw Ridge nou net over een medic gaan.

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge vertelt het verhaal van een soldaat die er van overtuigd is om de oorlog in te duiken zonder ook maar één schot te lossen. Dat wordt niet echt gewaardeerd in het Amerikaanse leger. In plaats van het omleggen van zijn tegenstander helpt hij zijn medestander te overleven en doet hij alles wat hij kan om diens leven te redden.

Het verhaal speelt zich af tijdens de slag om Okinawa. Waarbij Medic Desmond T. Doss, gespeeld door Andrew Garfield (hyperlink), last heeft van gewetensbezwaar. Hij weigert mee te doen aan het gevecht, en is de enige soldaat die een Medal of Honor krijgt, zonder ook maar iemand om te leggen. Een bijzonder verhaal, omdat wij het slachtveld kennen als een toneel van kogels en bloed. Dit is nu even anders.

Misschien kun je wat inspiratie op doen door het kijken van deze film. Misschien kunnen er wat meer levens gered worden. Wij zouden het in ieder geval fantastisch vinden. Hoe vaak je wel niet voorbij gelopen wordt door een medic, terwijl je ligt te creperen (lees: je zit te staren naar je beeldscherm).

Hacksaw Ridge is vanaf 3 november te zien in de bioscoop. Ga jij hem kijken?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek